15 ilde 2 operasyon: 54 gözaltı kararı

Ankara merkezli PKK/KCK ve FETÖ operasyon başlatıldı. 15 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında 54 kişi hakkında gözaltı kararı verildi ve 24 şüpheli gözaltına alındı.

Gündem 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Diyarbakır merkezli bir soruşturma kapsamında 3 gün önce 216 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda içinde gazeteci ve avukatların da bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Dosyaya kısıtlılık getirilirken şüphelilere de avukat görüş yasağı verildi. Soruşturmanın terör örgütü PKK/KCK yönelik gerçekleştirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan 144 kişiden 48’i “örgüte üye” oldukları suçlamasıyla tutuklandı, 91 kişi ise serbest bırakılırken 5 kişi halen gözaltında.

Diyarbakır merkezli dev operasyon: 216 gözaltı kararı... Baro Başkanı 10Haber'e konuştuDiyarbakır merkezli dev operasyon: 216 gözaltı kararı… Baro Başkanı 10Haber’e konuştu

Dün ise Ankara merkezli bir soruşturma daha başlatıldı. AA’nın haberine göre PKK/KCK ile FETÖ’ye ilişkin bu iki soruşturmada 54 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerinin operasyonlarında 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteciler ve eski HDP İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi, eski HDP PM üyesi, eski DBP komisyon ve PM üyesi, ski DBP ilçe eş başkanı da yer alıyor.

FETÖ soruşturması kapsamındaki operasyonlarda ise hakkında gözaltı kararı verilen 5 şüpheliden 4’ü gözaltına alındı.

Polis, dışarıdaki Adnan Hocacılara operasyon yaptıPolis, dışarıdaki Adnan Hocacılara operasyon yaptı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.