Gazeteci Serdar Akinan’a ‘Muhammed Yakut’ gözaltısı

Gazeteci Serdar Akinan, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. Serdar Akinan'ın avukatı Serkan Günel ise gözaltına alınma sebebinin “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlaması olduğunu duyurdu. Akinan savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Gündem 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Gazeteci Serdar Akinan sosyal medya hesabı üzerinden gözaltına alındığını duyurdu. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alınan Akinan İstanbul’a getirildi. Savcılık tarafından soruşturmaya gizlilik kararı konuldu. Akinan, polis ve savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Akinan, bir süredir Youtube’da “Delilerin Delisi” isimli kanalda video yayınlamaya başlayan Muhammed Yakut ile ilgili yayınlar yapmaya başlamış ve Yakut’un iddialarını gündeme getirmişti.

Sosyal medya paylaşımında Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü duyuran Akinan’ın, ifade vermek için nereye götürüldüğüne ilişkin kısa bir süre belirsizlik yaşandı. Daha sonra Akinan’ın İstanbul’dan Ayvacık’a gelen özel bir ekip tarafından gözaltına alındığı ve hemen İstanbul’a götürüldüğü anlaşıldı.

https://twitter.com/serdarakinan/status/1648510752414896128?s=20

 

Avukatından açıklama

Gazeteci Serdar Akinan’ın avukatı Serkan Günel ise Akinan’ın “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlaması ile gözaltına alındığını duyurdu.

Günel şunları söyledi:

“Birazdan ifadeye geçeceğiz. Konu malum Serdar Akinan, Youtube kanalındaki dünkü yayın ve onunla bağlantılı çokça eleştirdiğimiz yeni düzenlenen “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlaması.”

Avukat Serkan Günel, 10Haber’e yaptığı açıklamada Serdar Akinan’in Emniyet ifadesinin bittiğini belirterek adliyeye sevk edildiğini söyledi. Serkan Günel şöyle devam etti: “Gözaltı işlemi sırasında evde arama yapılırken savcı aramaya katıldı. Akinan’a ‘halkı yanıltıcı bilgiyi yayma’ suçlaması yöneltiliyor.”

İfadesi ortaya çıktı

Gazeteci Serdar Akinan’ın emniyet ifadesi ortaya çıktı.

Adliye çevrelerinden edinilen bilgilere göre; Akinan, ifadesinde, sosyal medya hesaplarının yönetiminin ve paylaşımlarının kendisine ait olduğunu, dosyada yer alan bazı içeriklerin ise kamuoyunda ‘yandaş medya’ olarak bilinen yayın kuruluşlarına ait olduğunu söyledi.

Akinan söz konusu yayınla ilgiliyse Muhammed Yakut’un son derece ağır iddialar ortaya atmasının bir gazeteci olarak dikkatini çektiğini ve bu şahsı araştırdığını belirtti.

Muhammed Yakut’u canlı yayına iddialarını açıklığa kavuşturmak için davet ettiğini belirten Serdar Akinan gazetecilik yaptığını vurguladı.

Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı

Serdar Akinan savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Akinan’ın serbest bırakıldığı haberini avukat Serkan Günel verdi.

“Serdar Akinan Savcılık’tan serbest” paylaşını yapan Günel, bir önceki paylaşımında, “Genel olarak (maalesef) Serdar Akinan’ın hangi yayını hangi ‘saikle’ yaptığı kapsamında bir sorgulama geçirdik.” açıklaması yapmıştı.

Serdar Akinan kimdir?

1987’de Milliyet Gazetesi’nde 17 yaşında gazeteciliğe başladı. Cumhuriyet Gazetesi’nde çalıştı. İlk özel televizyon Star’da televizyon haberciliğine adım attı. 1992 yılında görüntülü haber dalında iki ayrı birincilik ödülü aldı.32. Gün’ün görsel yönetmenlik, muhabirlik, kameramanlık yaptı. Daha sonra ABD’ye gitti. Star TV’nin Washington temsilcisi oldu. Türkiye’ye döndüğünde ilk olarak Number One TV’nin başında görev aldı. Haber kanalları CNN Türk, NTV ve Habertürk’ün kuruluşlarında kanalların başındaydı. SkyTurk kanalının kuruluşunda rol aldıktan sonra bu kanalın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı ve Nihat Genç ile program sundu. Akşam gazetesinde köşe yazarıydı. İşten çıkarıldıktan sonra Vagustv adında bir haber portalı açtı. Akinan daha sonra KRT’ye danışmanlık yaptı. Cadde TV Genel Yayın Yönetmenliği’nden ayrılan Akinan YouTube kanalında bağımsız olarak haber ve yayınlar yapıyor.

Akşener'den Muhammed Yakut açıklaması: Vay halimizeAkşener’den Muhammed Yakut açıklaması: Vay halimize

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.