Balık boyu denetimine takıldılar: 30 ton istavrite el konuldu

Balık boyu denetiminde 3 ton istavrite el konuldu. Beylikdüzü'ndeki halde yapılan denetimde el konulan istavritler sosyal yardım kurumlarına bağışlanacak.

Çevre 26 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesindeki Gürpinar Su Ürünleri Hali’nde geçen cuma günü balık boyu denetimi yapıldı. İstanbul İl Tarım Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nce yapılan denetime, 204 kutu içerisinde bulunan yaklaşık 3 ton istavrite boy yasaklarına aykırı avlanıldığı için el konuldu.

Boy yasağına aykırı satış yapacak 6 kişiye ise 99 bin 366 TL ceza kesildi. El konulan balıkların sosyal yardım kurumlarına bağışlanacağı öğrenildi.

Üsküdar’da da istavrit ele geçirilmişti

Üsküdar’da da 9 Eylül’de yapılan denetimde yine istavritlere el konulmuştu. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, boy yasaklarındaki amacın balıkların en azından bir kez üreyebilecek kadar yaşam sürebilmesi olduğunu belirtmiş ve “Bu sene biraz istavritte sıkıntı görüyoruz, 13 santimetre boyu. Geçen birkaç gün önce, su ürünleri halinde yaklaşık 1 ton istavrit balığına boy yasağından dolayı el konuldu. Diğer balıklarımızda bu sene pek sıkıntı görmüyoruz” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.