Erdoğan’dan gençlere müjdeler: Cep telefonu yardımı, ayda 10 GB internet, yeni evlilere kredi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gençlere fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen telefonların 5 bin 500'ünü devlet verecek. Üniversitelilerin telefonuna ayda 10 GB internet tanımlanacak, 18 yaşına girenlere sinema ve tiyatro için genç kart verilecek, yeni evlelenlere faizsiz kredi verilecek' dedi.

Siyaset 27 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen ve 3 saat 43 dakika süren Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Ekonomi ağırlıklı konuşan Cumhurbaşkanı bir yandan Orta Vadeli Programa desteğini yineledi, ‘Bu bizim yol haritamız’ dedi, bir yandan da epeydir beklenen gençlere ucuz telefon ve bilgisayar verilmesi konusunda açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

-Temel hedefimiz yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarla sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamaktır. 3 yılın sonunda 1,3 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklüğü ve 15 bin dolara yaklaşan kişi başına milli geliri yakalayacağız. Gerçekçi, ulaşılabilir ve Türkiye’nin potansiyelini yansıtan hedeflerle dolu programın tekrar ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Orta Vadeli Programın adeta tamamlayıcısı niteliğindeki 12nci Kalkınma Planını ve hükümet programını yakında milletimizin ve iş dünyamızın takdirine sunacağız.

-Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdini Orta Vadeli Programa destek olmaya davet ediyorum. 85 milyon el ele, gönül gönüle vererek hem depremin yaralarını saracak hem de Türkiye’yi hedefleri ile mutlaka buluşturacağız.”

-Cuma günü Teknofest 2023’te bu sefer İzmir’de gençlerimiz de gönül birlikteliğimizi yenileyeceğiz. Gençlerimize verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olduğumuzu söylemiştik. Bugünkü Kabine Toplantımızda bu kapsamda önemli kararlar aldık.

-Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4’üne bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16,7’sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız. Yine örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimizin bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri 3 mobil şebeke operatörünün biri üzerinden kullanabilecekler. Gerek teknolojik cihaz desteği gerekse ücretsiz 10 GB kota desteği ile üniversiteli gençlerimizin teknolojiye ve bilgiye erişimini artıracağız. Her 2 desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir.

-18 yaşına giren tüm gençlerimizi de unutmuyoruz. Bu gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere genç kart vereceğiz. Bu karta sahip tüm gençlerimiz müze, tiyatro, Sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerde ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde Genç Kart Uygulaması kapsamında gençlerimize sunulan imkanları daha da genişleteceğiz.

-Ülkemiz içinde hayata geçireceğimiz özgün projelerle hem örnek olacak hem de aile kurumunun güçlendirilmesini sağlayacağız. Seçim döneminde milletimize verdiğimiz sözlerden biri de hatırlayalım; Aile ve Gençlik Bankasının kurulmasıydı. Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakındaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik bankasına dair kanun teklifini meclisimizin takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Banka gelirleri tesis edilene kadar öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek, sonrasında bu projeleri yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız.

Erdoğan'ın dilinden 'yeni anayasa' düşmüyor: Kapıları çalacağızErdoğan’ın dilinden ‘yeni anayasa’ düşmüyor: Kapıları çalacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.