Ünlü Şef Valery Gergiev Türkiye turnesini depremzedelere adadı

240 yıllık köklü tarihi ile dünyanın en önde gelen sanat kurumlarından biri olan Mariinsky Orkestrası ünlü şef Valery Gergiev yönetiminde konserler vermek için Türkiye'ye geliyor. Ünlü şefin yönetimindeki orkestra Ankara'daki CSO Salonu'nun yanı sıra İstanbul AKM'de de müzikseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Yaşayan en büyük orkestra şeflerinden biri olarak kabul edilen Valery Gergiev, Türkiye’de. Dev sanatçı kadrosu ile dünyanın en büyük opera ve bale oluşumlarından biri olan Mariinsky Orkestrası, 8 Ekim’de Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu, 10 Ekim’de CSO Ada Ankara ve 11 Ekim’de de Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında İstanbul AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda performans sergileyecek.

Uzun yıllar boyunca dünyanın en büyük orkestraları ve opera evlerinin müzik direktörlüğünü üstlenmiş olan Şef Valery Gergiev yönetimindeki Mariinsky Orkestra Antalya, Ankara ve İstanbul’u kapsayan bu tarihi turneyle bir ilki de gerçekleştirmiş olacak. Her sezon 200’e ulaşan performansla oldukça yoğun bir takvime sahip olan şef, Türkiye’deki müzikseverlerle de ilk kez buluşacak.

Valery Gergiev performansı depremde hayatını kaybedenlere ithaf etti

Royal Opera House, La Scala, Metropolitan Opera gibi dünyanın önde gelen sanat kurumları ile iş birlikleri yapan Mariinsky, Türkiye turnesinin Ankara ayağında ise, 200. sanat yılını kutlamaya hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile ilk kez aynı sahneyi paylaşacak. 10 Ekim’de dünyada hatırı sayılır konser salonlarından biri olan CSO Ada Ankara’da gerçekleşecek konserde, iki tarihi orkestra beraber çalarak Dmitri Shostakovich’in 75 dakikalık 7. Senfonisi  “Leningrad” ile muhteşem bir müzik şölenine imza atacak.

eyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek İstanbul konseri ise orkestranın şefi Valery Gergiev’in özel isteği üzerine 6 Şubat’ta yaşadığımız depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına ithaf edilecek.

İDSO yeni sezon 29 Eylül'de Gürer Aykal yönetiminde açıyorİDSO yeni sezon 29 Eylül’de Gürer Aykal yönetiminde açıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.