Mozart’ın başyapıtı Don Giovanni AKM’de

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB),Wolfgang Amadeus Mozart'ın opera başyapıtları arasında yer alan 'Don Giovanni' eserini sahneleyecek. Eser 14 ve 16 Mart'ta İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Kültür Sanat 7 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Mozart'ın en sevilen eserlerinden 'Don Giovanni' AKM'de sahnelenecek.

‘Don Giovanni’ AKM’de İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. Wolfgang Amadeus Mozart’ın ilk kez 1787’de seyirciyle buluşan eseri 14 ve 16 Mart’ta AKM’de. Eserin başrolünde İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) müdürü Caner Akgün’ün yanı sıra dönüşümlü olarak Murat Güney yer alacak. Oyunun diğer başrolü Leporello’yu ise Göktuğ Alpaşar ve Işık Belen oynayacak.  Donna Anna rolünde Özgecan Gencer ve Gülbin Günay,  Donna Elvira rolünde Nesrin Gönüldağ, Şebnem Ağrıdağ Kışlalı izleyicinin karşısına çıkıyor.

Mozart’ın 250 yıldan uzun süredir büyük beğeniyle sahnelenen oyunu ‘Don Giovanni’de Don Ottavio rolünde ise Berk Dalkılıç ve Bülent Külekçi, Zerlina rolünde Sevim Ateş ve Ayşenur Ayyıldız Haksoy sahnede olacak. Eserde Masetto rolünde Alp Köksal ve Burak Kul ve son olarak da II Commendatore rolünde Mithat Karakelle ve Ali Haydar Taş dönüşümlü olarak rol alacak.

Don Giovanni için AKM’ye döner sahne kuruluyor

Aytaç Manizade’nin sahneye taşıdığı eserde İDOB Orkestrası’nı İbrahim şef Yazıcı yönetecek. Dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan imzalı operaya Volkan Akkoç yönetimindeki İDOB Korosu eşlik edecek. Eserdeki hareket düzenini de Alper Marangoz hazırladı.

Atatürk Kültür Merkezi’nin teknik imkanlarından tam anlamıyla yararlanan ilk eser olan operada ilk kez döner sahne ve sahne asansörleri kullanıldı. İki katlı apartman yüksekliğindeki dekorun temsilin başlamasının ardından aşağıdan yukarı hareket etmesi ve sahneye ulaştığında dönmeye başlaması operayı daha da ilgi çekici hale getiriyor.

Librettist Lorenzo Da Ponte’nin kaleme aldığı librettosu ile kara komedi olarak nitelendirilebilen eser insan doğasının en iyisinin ve en kötüsünün sergilendiği, ruhsal ve dünyevi arzuların komedi ve trajedinin Mozart’ın dehası ile birleşmesinden ortaya çıktı.

Şef Öykü Yanık’ın buruk sevinci: Zor olanı başardı ama destek bekliyorŞef Öykü Yanık’ın buruk sevinci: Zor olanı başardı ama destek bekliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.