Suudi Arabistan: Bu transferler daha başlangıç!

Suudi Arabistan Pro Ligi yöneticileri geçtiğimiz yaz transfer döneminde harcanan büyük paraların uzun vadeli bir stratejinin sadece ilk adımı olduğunu söylüyor.

Spor 30 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Suudi Arabistan Ligi gelirlerini büyütmek istiyor.

Yaz transfer dönemine damga vuran ülke Suudi Arabistan oldu. Avrupa’nın dev kulüplerinden yıldız oyuncular yüklü kontratlar karşılığı kendilerini Arap Yarım Adası’na attı. Toplamda 1 milyar dolar’dan fazla para harcanırken Suudi yetkililere göre bu sadece başlangıç.

Hakemleri de transfer ediyorlar: Suudi Arabistan Ligi’ne yabancı hakemHakemleri de transfer ediyorlar: Suudi Arabistan Ligi’ne yabancı hakem

Arabistan Ligi’nin işletme müdürü Carlo Nohra, CNBC’ye yaptığı açıklamada uzun vaadede yayın gelirlerini arttırmayı ve dünyanın önde gelen 10 ligi arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi. Futbolcu transferlerinin uzun vadeli projenin ilk adımı olduğunu belirten Nohra, “Yıldızlar sahada sportif, saha dışında ticari olarak katkı veriyor” dedi.Gençleri stadyumlara çekmek istediklerini belirten Nohra, bunun yanı sıra Suudi Pro Ligi’nin yayın haklarını satarak daha büyük bir gelir elde etmek istediklerini vurguladı.

UEFA, Suudi Arabistan'a Avrupa kapısını kapattıUEFA, Suudi Arabistan’a Avrupa kapısını kapattı

Pro Lig İşletme Müdürü şöyle konuştu: “Cristiano Ronaldo’nun ocak ayında lige katılmasından sonra Suudi futboluna küresel ilgi inanılmaz bir düzeye çıktı. Yazın yapılan transferlerle dünya çapında ligi satmaya çalışıyoruz. Şu anda bulunduğumuz noktadan memnunuz ancak yine de dünyanın dört bir yanındaki taraftarlara Suudi futbolunun güzelliklerini sunmaya devam etmemiz gerekiyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.