Altın Portakal yılan hikayesine döndü: Böcek ‘2023 bitmeden festivali yapacağız’ dedi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek önceki gün iptalini duyurduğu Altın Portakal Film Festivali'nin yıl bitmeden yeniden düzenleneceğini açıkladı. Böcek, hükümeti ve bakanları eleştirdi ve 'Bana ve festivale yönelik FETÖ suçlamalarını aynen iade ediyorum' dedi.

Kültür Sanat 1 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, önceki gün yayınladığı videoyla 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin iptal edildiğini açıklamıştı. Dün TV100’de Küpra Par’ın ‘Farklı Açılar’ programına katılan Böcek 2023 bitmeden Cumhuriyet’in 100 yılı içerisinde bu festivali düzenleyeceğini iddia etti.

Böcek yayında önce, 31 Mart seçimi öncesinde Antalya Film Festivali’ni özüne döndürme sözü verdiğini ve belediye başkanı olunca da Ak Partili eski büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel’in kaldırdığı Ulusal Yarışma ile birlikte belgesel ve kısa film yarışmalarını yeniden Altın Portakal’a dahil ettiği anlattı:

Böcek: ‘Bu yıl hükümet devreye girdi’

“Biz Altın Portakal’ı özüne döndürdük. Festivalin yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu ile dört yıldır çalışıyoruz. Bir tek problem olmadı. Bu yıl hükümet devreye girdi, bakanlar açıklama yaptı. FETÖ dediler. Kimlerin FETÖ’cü olduğunu, kimlerin neler yaptığı Türkiye çok iyi bilir. Ben bir şehit torunuyum. Bu konularla benim üzerime, belediyeme, Altın Portakal’a gelecek hiçbir babayiğit anasından doğmadı. Öyle gelip de ucuz siyaset yapmak yok. Bana ve festivale yönelik FETÖ suçlamalarını muhataplarına aynen gönderiyorum.”

Polis ‘Kanun Hükmü’nün kopyasını istedi

Böcek “Üç bakanlık devreye girdi. Sonra da troller. Ben bugüne kadar bu konularda siyaset yapmadım ama ucuz siyaset yapanların da yanına bırakmayacağım. Sonuç olarak bugün (dün) polis Atatürk Kültür Merkezi’ne gelip filmin (‘Kanun Hükmü’) kopyasını istedi” dedi ve sonrasında da 2023 yılı içerisinde Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin düzenleneceğini duyurdu: “Hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla festivali düzenleyeceğiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.