Fenerbahçe’nin gol sevincindeki anmadan vahşet çıktı!

Fenerbahçe'nin 5-0 kazandığı Rizespor maçında son golü atan Joshua King, formasını çıkararak hayatını kaybeden şoförü Murat Adkovayçin yazan tişörtünü gösterdi. Adkovayçin'in vahşi bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Spor 4 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Joshua King, maç sonu yaptığı açıklamada golünü Murat Adkovayçin'e adadığını söylemişti.

Fenerbahçe’nin Norveçli futbolcusu Joshua King’in Rizespor maçında golünü armağan ettiği şoför Murat Adkovayçin’in akrabası tarafından dövülerek yaşamını yitirdiği öğrenildi. Hürriyet’in haberine göre Murat Adkovayçin, 25 Eylül gecesi Ümraniye, Esenkent mahallesinde 32 yaşındaki eşi Z.G. ile mangal yaptı. Gece, daha önceden tartışma yaşadığı 28 yaşındaki akrabası Muhammed Can U yanlarına geldi.

Fenerbahçe'den '5' çayı!Fenerbahçe’den ‘5’ çayı!

İkili arasında yeniden başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Murat Adkovayçin göğsüne ve başına aldığı darbelerle yere yığıldı. King’in şoförü hastaneye kaldırılırken akrabası Muhammed Can U. gözaltına alındı. Kasten yaralama suçundan ifadesi alınan zanlı savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Hastanede tedavi gören Murat Adkovayçin, 28 Eylül 2023’te hayatını kaşbetti. Bunun üzerine tekrar yakalanan Muhammed Can U. bu kez cinayet suçlamasıyla adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polonya'da gündem Fenerbahçe-Başakşehir maçı: Cennet-cehennem!Polonya’da gündem Fenerbahçe-Başakşehir maçı: Cennet-cehennem!

‘O bizim için aile gibiydi’

Fenerbahçe’nin Norveçli golcüsü Joshua King’in maç sonu yaptığı açıklamada golünü Murat Adkovayçin’e armağan ettiğini söylemişti. King şöyle konuşmuştu: “Maalesef şoförümü, aynı zamanda amcam gibi çok yakınım olarak gördüğüm bir kişiyi kaybettim O bizim için bir aile gibiydi. Çok yakındı. Her gün oğlumu okula götürüyordu, ailemi her yere götürüyordu. Ben onu sanki ailemden amca gibi görüyordum. Dört gün önce vefat etti. İki gün önce cenazesine katıldım ve bu maçtan önce de ’Eğer bugün gol atarsam ona armağan edecektim’ düşündüm. Benimle çalışmaya başlamadan önce Fenerbahçeli değildi ama benimle çalışmaya başladıktan sonra yavaş yavaş Fenerbahçeli oldu.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.