Yarın günlerden Rasim Öztekin: Adı sahnelerde yaşayacak

İki yıl önce hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin'jn adı sahnelerde yaşatılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Beylikdüzü'nde yarın açılacak sahnesine Rasim Öztekin'in adı verildi. Sanatçının adını yaşatacak salonda sahnelenecek tiyatro oyunları da belli oldu.

Kültür Sanat 5 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Rasim Öztekin’in adı İstanbul’a açılacak yeni bir sahnede yaşayacak. Ferhan Şensoy’dan 2016 yılında devraldığı kavuğu 2020 yılında Şevket Çoruh’a teslim eden ünlü tiyatrocunun vefatı tüm Türkiye’de büyük bir üzüntüyle karşılanmıştı. 8 Mart 2021’de hayatını kaybeden usta tiyatrocunun adını taşıyan tiyatro sahnesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları çatısı altında Beylikdüzü’nde kapılarını açıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı törenle 6 Ekim’de tiyatroseverlere merhaba diyecek olan sahne, sezon boyunca tiyatro  oyunlarına ev sahipliği yapacak.

Rasim Öztekin sahnesindeki oyunlar da belli oldu

306 kişilik koltuk kapasitesine sahip olan Şehir Tiyatroları Beylikdüzü Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi içinde yer alıyor. 17.000 metrekarelik alan üzerine kurulu Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde; kütüphane, etüt merkezi, gençlik merkezi, dans, tiyatro ve müzik atölyeleri, çocuk sineması, çocuk kütüphanesi, çok amaçlı salon, tiyatro salonu ve eğitim merkezi bulunuyor.

6 Ekim itibarıyla tiyatroseverlere kapılarını açacak olan Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi Şehir Tiyatroları’nın oyunlarına ev sahipliği yapacak. Claude Magnier’in yazdığı, Asude Zeybekoğlu’nun çevirdiği, Ersin Umulu’nun yönettiği ‘Oscar’, Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ ve Alexander Galin’in yazdığı, Hale Kuntay’ın çevirdiği, Engin Gürmen’in yönettiği ‘Gidiş Dönüş Moskova’ ekim ayı boyunca İstanbul’un bu yeni sahnedinde tiyatroseverlerle buluşacak.

British Museum'a Türkiye'deki STK'lardan ortak çağrı: Çalınan eserlerin listesini yayınlayınBritish Museum’a Türkiye’deki STK’lardan ortak çağrı: Çalınan eserlerin listesini yayınlayın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler