Suriye’de sıcak saatler: MİT operasyon düzenledi, teröristler misilleme yaptı

MİT, dün Suriye’de PKK/YPG’ye ait çok sayıda silah ve mühimmat depolarını imha etti. Dabık bölgesinde ise teröristler TSK üssüne roketatarlarla misilleme yaptı: 5 özel harekat polisi, 3 asker yaralandı.

Gündem 6 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin, pazar günü Ankara’da düzenlenen PKK saldırısından bu yana en önemli gündem maddelerinden biri terörle mücadele oldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ‘bundan sonra Irak ve Suriye’deki tüm PKK/YPG tesislerinin meşru hedef’ olduğunu ilan edip, ‘3.tarafların geri çekilmesini’ tembih etmesinden bu yana hareketlilik arttık. Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar Irak’ın Kuzeyinde üç gündür hedefleri bombalamış, MİT’te Suriye Haseke’de aranan bir teröristi etkisiz hale getirmişti.

Dün de MİT, Suriye’de PKK/YPG’ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binaları imha etti. Gece yarısı ise Suriye’deki teröristlerden misilleme geldi.

Saldırı ve sabotaj birimleri de yok edildi

Ankara’daki bombalı saldırı girişiminin Suriye’de planlandığı ve teröristlerin Suriye’den Türkiye’ye geçtiğinin tespit edilmesi üzerine MİT operasyon için düğmeye bastı.

Operasyonda Suriye’de konuşlu terör örgütü PKK/YPG’ye ait askeri tesisler ile örgütün yönetici kadroları hedef alındı.

Terör örgütüne ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı, sabotaj birimleri ve örgüte ait Ar-Ge merkezlerinin de yer aldığı hedefler başarıyla imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, söz konusu operasyonların planlanan hedeflere ulaşılıncaya kadar devam edeceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’na yönelik terör saldırısı girişiminin ardından ilk etapta Irak’ın kuzeyindeki terör hedefleri vurulmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının düzenlediği 3 hava harekatında 58 hedef başarıyla imha edilmişti.

Gece yarısı saldırı: 8 yaralı

Suriye’nin PKK/YPG terör örgütü kontrolündeki Tel Rıfat kırsalındaki teröristler tarafından, dün geç saatlerde Dabık bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetlerinin üs bölgesine çok namlulu roketatar saldırısı düzenlendi. Saldırıda üs bölgesinde bulunan 5 özel harekat polisi ile 3 asker yaralandı. Yaralı güvenlik güçleri saldırının ardından bölgeden tahliye edilerek, ambulanslarla Gaziantep ve Kilis’te bulunan hastanelere kaldırılırdı.

Saldırının ardından sınır hattı ve Suriye içerisinde bulunan üs bölgesinde konuşlu birlikler, PKK/YPG’li teröristlerin bulunduğu bölgeyi obüs ve roketatarlar ile ateş altına aldı.

Teröre sert tepki: Irak'a hava operasyonu sürüyor, Suriye'ye de harekat yapılacak imasıTeröre sert tepki: Irak’a hava operasyonu sürüyor, Suriye’ye de harekat yapılacak iması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.