Vinicius Junior: Özrünüzü kabul etmiyorum

Real Madrid'de forma giyen Brezilyalı yıldız futbolcu Vinicius Junior, maç sırasında ırkçılığa maruz kalmasıyla ilgili davada ifade verdi.

Spor 6 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
23 yaşındaki Junior, ırkçı tezahüratlarla rencide olduğunu söyledi.

21 Mayıs 2023’te Real Madrid, Valenci deplasmanındaydı. Başkent ekibinin Brezilyalı siyahi futbolcusu Vinicius Junior, karşılaşmada ırkçı hakaretlere uğradı. 23 yaşındaki futbolcunun şikayetinden sonra yaşları 18 ile 21 arasında olan üç Valencia taraftarına dava açıldı.

Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…

Sanıkların tutuksuz yargılandığı davanın duruşması yapıldı. İspanyol basınında yer alan haberlere göre, Vinicius ifadesinde şunları söyledi: “Maç sırasında tüm tribünlerden yapılan ırkçı tezahüratlar nedeniyle aşağılandım ve onurum rencide oldu. Dilenecek özrü kabul etmiyorum.”

İtalya yaraladı, Türkiye iyileştirdi! Egonu'nun ırkçı öğretmene isyanıİtalya yaraladı, Türkiye iyileştirdi! Egonu’nun ırkçı öğretmene isyanı

Davanın ardından yazılı açıklama yapan Valencia, Vinicius Junior’ın ifadesinin şaşkınlıkla karşılandığı belirtilerek şu açıklamayı yaptı: “Bu ifadeleri kabul etmiyoruz. Teknik direktör Carlo Ancelotti’nin de önceden söylediği gibi böyle bir davranış stattaki tüm taraftar için genellenemez.”

Vinicius Junior’ın takım arkadaşı Eder Militao da aynı davada tanık olarak 23 Kasım’da ifade verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.