Arda Güler daha ilk maçında yıldızlaştı: İlk 11’de başladı, golünü de attı

Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk kez bir LaLiga maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Madrid'in Real Sociedad'ı 1-0 yendiği maçta takımının tek golünü 29. dakikada atan Arda, maçın oyuncusu seçildi.

Spor 27 Nisan 2024
Arda Güler LaLiga'da 11 çıktığı ilk karşılaşmada golünü attı.

Türk futbolseverlerin aylardır beklediği an, 26 Nisan akşamı saat 22.00’de geldi çattı. LaLiga’nın 33. haftasında Real Sociedad’a konuk olan Real Madrid’de milli futbolcu Arda Güler ilk 11’de sahaya çıktı. Arda, Fenerbahçe’den Real Madrid’e 20 milyon euro artı bonuslar karşılığında transfer olduktan sonra, uzun bekleyişin ardından ilk defa İspanyol futbolunda ilk 11’de sahne alıyordu. Carlo Ancelotti’nin haftalarca basın toplantılarında hakkında sorulara maruz kaldığı, yalnızca Türk futbolseverlerin değil, Real Madrid’e gönül verenlerin de merakla beklediği gün artık gelmişti.

Barcelona’yı yendikten sonra şampiyonluk yarışında farkı 11’e çıkaran Real, artık gözünü iyiden iyiye Şampiyonlar Ligi’ne diktiği için rotasyonlu bir kadroyla sahaya çıktı. İleride Arda’nın yanı sıra Joselu ve Brahim Diaz vardı. Orta sahada Tchouameni ile Ceballos yer alıyor onların yanında da Modric oynuyordu. Avrupa kupalarına katılım potasında mücadelesini sürdüren ev sahibi Sociedad, rotasyon yapan rakibine karşı daha baskılı başladı. Ancak 29. dakikada Tchouameni’nin sağ kanada attığı olağanüstü pas Dani Carvajal’in hemen önüne düştü. Carvajal bekletmeden içeri çevirdi. Sociedad savunmasını aşan top arka direğe açıldı. Arka taraftan ceza alanına giren Arda Güler topa gelişine vurdu ve topu ağlara yolladı. Arda, LaLiga’da ilk 11 başladığı ilk maçta topu ağlara yolladı, ligdeki ikinci golünü kaydetti.

Bu golün ardından baskısını sürdüren Sociedad üç dakika sonra beraberlik golünü Takefuso Kubo ile buldu. Ancak golden önce Tchouameni’ye faul tespit edildi ve VAR uyarısı sonrası orta hakem kararıyla gol iptal edildi. İlk yarı 1-0 bitti. İkinci yarıya da başlayan Arda Güler, sadece sağ kanatta rol almadı. Önde hem sağ hem solda bazen de 10 numarada konumlanan Arda, yer yer güzel hareketleriyle göz doldurdu.

Arda 68. dakikada yerini Fede Valverde’ye bıraktı. Sociedad’ın ikinci yarıda bir golü daha bu kez ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Real Madrid maçtan 1-0 galip ayrıldı ve puanını 84’e çıkararak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Arda Güler ilk 11’de çıktığı ilk lig karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti maç sonu “Arda Güler gelecek sezon takımda kalacak. Arda Güler’in olağanüstü bir kalitesi var! Saf bir yetenek, altın gibi!” diye konuştu. Arda da sosyal medya hesabından “Zamanla her şeye ulaşılır” yazılı bir paylaşım yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.