70 günlük mezara ayı saldırısı: Oğlunun kabrini görünce bayıldı

Bartın'da 70 gün önce defnedilen Ramazan Gün'ün mezarına ayı saldırdı. Anne Fatma Gül, mezarın hasarlı halini dua etmeye gidince fark etti ve gördüklerine dayanamayarak baygınlık geçirdi.

Gündem 7 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Fatma Gün, kısa süreyle arayla eşini ve oğlu kaybetti. Bartın’ın Ulus ilçesindeki mezarlığa da bu nedenle sık sık ziyarete giden kadın sabah saatlerinde gördüğü manzara karşısında neye uğradığını şaşırdı. Oğlu Ramazan Gün’ün mezarına yaklaşan Fatma Gün, mezarın açıldığını görünce baygınlık geçirdi. Kendi kendine ayılan kadın daha sonra durumu hemen komşularına ve jandarmaya bildirdi. Yapılan araştırmada 2 hafta içerisinde iki defa mezarlıkta görülen ve aç olduğu düşünülen bir ayının, Ramazan Gün’ün mezarını açtığı kefene sarılı cenazeye ulaştığı ancak zarar vermeden bölgeden ayrıldığı belirlendi.

İHA’nın haberine göre; Fatma Gün, olayın bir hafta önce yaşandığını ve bunu komşusu Hüseyin Ünal’ın gördüğünü söyleyerek ” Mezara geldiklerini, kefenin kalın tarafından açılmış. Ya toprak üzerine yığıldı ya da araç korna çaldı kaçmış. Köyde bu olaydan önce mezarlığa hayvanlarına bakmaya gelen bir köylü de ayı ile karşılaşmış. Bu arkadaş, ayıyı göremediğini, korkudan yanaşamadığını söylüyor ama ayının kükremesini, bağırmasını duymuş. Jandarma da geldi incelediler, resim çektiler” dedi.

Köylüler ise yaşanan olay nedeniyle kaygılı. Cezası olması nedeniyle ayıya zarar da vermekten köylüler yardım bekliyor. Hüseyin Ünal ise “Bu ayının burayı açması, namahrem odamızı açtı. Biz burada vursak bize ceza verirler ama bizim namahremimize girmiş bu ayı. Ayıyı göremedik, yok. Ama bu ayının işi biliyoruz” diye konuştu.

Mezarlıkta fotoğraflar çeken jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı. Define avcıları, mezar soyguncuları gibi ihtimaller üzerinde de duran jandarma ekiplerinin ilk araştırmalarında daha önce de mezarlıkta ayı görüldüğü ve mezarı ayının açmış olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından ise mezar yeniden kapatıldı. Bir hafta boyunca köylüler silahlanarak mezarlıkta gece gündüz ayı nöbeti tuttu. Bu arada kapatılan mezar mermerden yeniden yapıldı. Sağlamlaştırılan mezarın üstüne ise ayıyı korkutmak için çakar lamba takılırken, mezarlığın yanına insan şeklinde korkuluk yapıldı. Ayının peşine düşen jandarma ekipleri, güvenliği sağlamak için sık sık köyde ve mezarlıkta devriye atıyor.

Mezarlık yeri kavgası: Bir kişi ambulansa konulduMezarlık yeri kavgası: Bir kişi ambulansa konuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.