Fenerbahçe’de hem rekor kırdı, hem artıya geçti

Fenerbahçe, Spartak Trnava galibiyetiyle birlikte hem Galatasaray'ın 17 maçlık galibiyet rekorunu kırdı hem de Avrupa'daki galibiyet sayısı mağlubiyet sayısını geçti.

Spor 7 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçeli futbolcular, Trnava galibiyetini taraftarlarla kutladı.

Fenerbahçe, Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Spartak Trnava’yı 2-1 yendi; üst üste 15. maçını da kazandı. Sarı lacivertliler, ayrıca Avrupa kupaları tarihinde ilk kez bir grup aşamasına ikide iki yaparak başladı. Geçen sezonla birlikte 17 maçlık galibiyet serisi yakalayan Sarı-Lacivertliler, Galatasaray’ın üst üste 17 maçlık galibiyet rekorunu egale etti. İsmail Kartal’ın öğrencileri, Trnava maçı sonrası ligde Kasımpaşa’nın konuğu olacak. Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı yenerse üst üste 18. maçını da kazanacak ve Galatasaray’ın 17 maçlık rekorunu geride bırakarak yeni rekorun sahibi olacak.

Fenerbahçe'de 15. galibiyet '15'le geldiFenerbahçe’de 15. galibiyet ’15’le geldi

Avrupa’da galibiyet sayısı yenilgiyi geçti

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında maçların normal süresinde aldığı galibiyet sayısı (104), 3 Aralık 1959’dan (2 galibiyet 1 yenilgi) bu yana ilk kez mağlubiyet sayısını (103) geride bıraktı. Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son dört maçı kazanan Sarı-Lacivertliler, kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisini tekrarladı. Kanarya 2009’da aynı başarıyı tekrar etmişti.

Ve Galatasaray-Fenerbahçe polemik sezonu başladı!Ve Galatasaray-Fenerbahçe polemik sezonu başladı!

Spartak Trnava zaferi sonrası Fenerbahçe’nin kasasını doldurdu

Fenerbahçe, Trnava’dan çıkardığı 3 puanla galibiyet primi olan 500 bin euro geliri kasasına koymaya hak kazandı. Nordsjaelland’ı da deviren sarı lacivertliler, iki maçtan toplam 1 milyon Euro galibiyet primi elde etmiş oldu. İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, iki galibiyetten gelen 1 milyon euro primle birlikte şu ana kadar toplamda 4 milyon 779 bin euro geliri de garantilemiş oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.