Zorunlu olarak kaleye geçtiler, geçtikleri yerde devleştiler: İşte Giroud’nun hatırlattıkları

Milan'ın Fransız golcüsü Olivier Giroud, Genoa maçında Mike Maignan'ın kırmızı kart görmesi sonrası değişiklik hakkı olmayan takımında kaleye geçti. Giroud son dakikada yaptığı kurtarışla takımına 3 puanı getirirken tarihte karşılaşmalara damga vuran oyuncu-kalecileri hatırlattı.

Spor 9 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Olivier Giroud'nun yaptığı kahramanlık akıllara onları getirdi.

Serie A’da cumartesi akşamının son maçında karar dakikaları nefes kesti. Berkan Kutlu’nun formasını giydiği Genoa deplasmanında liderlik koltuğuna oturmak için sahaya çıkan Milan duralamalara 1-0 önde girdi. 87’de Christian Pulisic’le öne geçen takım, son dakikalarda soğuk terler döktü. Bunun nedeni kaleci Mike Maignan’ın 90+8. dakikada kırmızı kart görmesiydi. Değişiklik hakkı kalmayan Milano ekibinde kaleye Fransız golcü Olivier Giroud geçti. Giroud’nun kalede olduğu bölümde bir top direkten dönerken Fransız, karşı karşıya pozisyonda yaptığı olağanüstü kurtarışla gole izin vermedi. Takımına üç puan kazandıran golcü futbolcu 8. hafta sonunda Milan’ın 21 puanla liderlik koltuğuna oturmasını sağladı.

Milan’ın resmî sitesinde kaleciler listesine aldığı Giroud’nun yaptıkları geçmişte kaleci olarak görev alan futbolcuları hatırlattı. Bilindiği gibi pandemiye kadar futbolda değişiklik sayısı 3’le sınırlıydı. Bu dönemlerde takımların değişiklik hakları daha sık erken tükeniyor ve kırmızı kart gören ya da sakatlanan kalecilerin yerine kalan 10 kişiden biri geçiyordu.

Cech’in acı gününde Terry kalede

Bu anlamda 21. yüzyılın ilk bölümünde akıllara gelen isim John Terry. Terry, Chelsea’nin Reading ile oynadığı karşılaşmada kafasına darbe alarak sakatlanan Petr Cech yerine kaleye geçti. Cech’in kafasında çatlak meydana gelmişti ve yetenekli kaleci kariyerinin geri kalanını kafasında bir kaskla geçirmek durumıunda kaldı.

Pandemi kurbanı River’a Enzo aşısı

Pandemi döneminde virüsten fazlasıyla etkilenen River Plate’te 20 oyuncu hastalık nedeniyle kadro dışında kaldı. Libertadores Kupası maçına çıkan River kadrosunda kaleci yoktu ve yedeksizlerdi. Normal mevkisi orta saha olan Enzo Perez kalede görev aldı ve River sahdan 2-1 galip ayrıldı.

Moti efsanesi

Kaleye geçip de maça en çok etki eden isimlerden biri Ludogorets kalecisi Cosmin Moti oldu. Bu sezon UEFA Konferans Ligi’nde Fenerbahçe’nin grubunda yer alan Bulgaristan’ın Ludogorets ekibi, 2014’te Şampiyonlar Ligi elemeleri için sahaya çıkmış, play-off aşamasındaki maçta kalecinin kırmızısı sonrası kaleye geçen Cosmin Moti 2 penaltı birden kurtararak takımının grup aşamasına geçmesini sağlamıştı.

Penaltı kurtaran Melo

Ülkemizde söz konusu durumun benzerleri çok kez yaşandı. Bunlardan birinde Galatasaray’ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo devleşti. Melo, Elazığspor deplasmanında Fernando Muslera’nın kırmızı kart görmesi sonrası kaleye geçti. Son dakikalarda penaltı kurtarışı yapan Melo, takımına 3 puan kazandıran isim oldu.

Yapma Volkan! Haydi Tuncay

Türk futbol tarihinin en efsanevi maçlarından birinde A Milli Takım Euro 2008 grup aşaması son maçında Çekya’yla kozlarını paylaştı. Gruptan çıkmak adına 2-0 geriden gelerek 3-2’lik avantajı yakalayan Milli Takım’da Volkan Demirel son dakikalarda çıkan gerginlik sonrası Jan Koller’e kafa attı. Kırmızı kart gören Volkan’ın yerine kaleye Tuncay Şanlı geçti. Tuncay kalede olduğu kısa süre içinde gol yemeyen Milliler galibiyetle beraber gruptan çıktı.

Unutulmaz Pancu

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasındaki rekabetin en unutulmaz maçlarından biri 2004-05 sezonunda oynandı. 17 Nisan 2005 tarihinde oynanan mücadelede Beşiktaş kalecisi Oscar Cordoba’nın kırmızı kart görmesi sonrası kaleye forvet Daniel Pancu geçti. Fenerbahçe’nin penaltı golüne engel olamayan Pancu kalan dakikalarda kalesini gole kapadı. Koray Avcı’nın son dakikadaki galibiyet golüne engel olamayan Fenerbahçe Pancu’nun da etkisiyle sahadan mağlup ayrıldı.

Pancu Kadıköy’de devleşti ve Beşiktaş 4-3 kazandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.