Erol Bulut: 3 sene önce de Cardiff’ten teklif aldım, Fenerbahçe ağır bastı

Championship ekiplerinden Cardiff City'yi çalıştıran Erol Bulut, bundan 3 sene önce de bu takımdan teklif aldığını ancak aynı dönem Fenerbahçe'nin yaptığı teklifin daha ağır bastığını söyledi.

Spor 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Erol Bulut Fenerbahçe'ye geldiği dönemde de Cardiff'ten teklif almış.

Erol Bulut bu sezonun başında Cardiff City ile sözleşme imzaladı ve teknik direktörlük kariyerindeki ilk yurtdışı deneyimini yaşamaya başladı. Bulut, takımıyla beraber bu sezon 11 maça çıktı ve bu maçlarda topladığı 17 puanla 8. sırada yer aldı. Deneyimli teknik direktör Cardiff macerasıyla alakalı yaptığı açıklamada “Cardiff’ten 3 sene önce de teklif almıştım. O zaman Alanyaspor’daydım. Görüşmeler yaptık ama Fenerbahçe daha ağır bastı ve Fenerbahçe’yi seçtim. Bu sene teklif gelince niye olmasın dedim. Avrupa’ya çıkmak hedefimde vardı. ” dedi.

Bulut bir sezonda 46 maçın oynandığı Championship’le alakalı olarak “Championship’te yılda 46 maç ve kupa maçları da oluyor. Tempo gerçekten çok yüksek oluyor. Yüksek şiddetli koşu ve sprint sayıları yüksek burada. Türkiye ile farkı o. Önemli olan sürekli maç yaptığın için yüzde yüz olman. Cardiff için son 2 sene çok iyi geçmedi. Bizim gelmemizle ve bir iki transferle heyecan kattık takıma, havayı değiştirdik. Birbirimize daha çok yakınlaştık ve bir olmaya çalıştık. Hedefimiz son 2 seneden daha iyisini yapmak. Benim hedefim takımı ilk 10 sırada tutabilmek. Tabii ki daha iyisi de olabilir.” değerlendirmesinde bulundu ve hedeflerinden bahsetti.

Hull City Yunus Akgün'ü üzdü, Erol Bulut 2-0'dan maç verdiHull City Yunus Akgün’ü üzdü, Erol Bulut 2-0’dan maç verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.