Dünyanın neredeyse yarısı The Weeknd’in şarkısını dinlemiş

'Blinding Lights' tüm zamanların en çok dinlenen şarkısı oldu. The Weeknd'in 2020 yılında yayınladığı 'After Hours' albümünde yer alan şarkı, 3 milyar 840 milyon kez dinlenerek dünya nüfusunun büyük bir bölümüne ulaşma başarısı gösterdi. Listenin ikinci sırasında ise Ed Sheeran var.

Kültür Sanat 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

The Weeknd ya da artık kullanmamızı istediği gerçek adıyla Abel Tesfaye, kariyerinin zirvesinde. Spotify verilerine göre dünyanın en çok dinlenen müzisyeni olan Kanadalı doğumlu sanatçı bir rekora daha imza attı. Müzisyenin 2020 yılında yayınladığı ‘After Hours’ albümünde yer alan ‘Blinding Lights’ parçası tüm zamanların en çok dinlenen şarkısı oldu. Şarkı, Spotify’de 3 milyar 840 milyon kez dinlendi. Dünya nüfusunun 8 milyar olduğunu düşündüğümüzde hemen hemen her iki kişiden birinin bir şekilde şarkıyı dinlediğini söylemek mümkün. Tabii bu rakamlar sadece Spotify profili sahibi olanların cep telefonu, bilgisayar ve akıllı televizyondan dinlediği rakamları kapsamakta.

Blinding Lights, The Weeknd’i zirveye taşıdı

YouTube’da da klibi 758 milyon kez izlenen ‘Blinding Lights’ şarkısının yakaladığı başarı, The Weeknd’i müzik dünyasında zirveye taşıyan unsurlardan biri oldu. Haziran ayında Blu TV’de yayınlaan ‘The Idol’ dizisinde ilk başrol performansıyla da adından söz ettiren yer yer de eleştiri oklarını üzerine çeken müzisyen, dünya turnesi kapsamında şu anda Latin Amerika kenlerininde müzikseverlerle buluşuyor. Yarın Şili’nin başkenti Santiago’da konser verecek olan müzisyen ardından da Arjantin’in başkenti Buenos Aires ile Peru’nun başkenti Lima’da performans sergileyecek.

4 milyar kez dinlenme sayısına adım adım yaklaşan The Weeknd şarkısının en büyük rakibi ise Ed Sheeran’ın popüler bestes.  3 milyar 640 milyon dinlenme rakamına ulaşan ‘Shape of You’, Spotify’da tüm zamanların en çok dinlenen ikinci şarkısı oldu. İlk üçte yer alan diğer şarkı ise İskoç müzisyen Lewis Capaldi. 27 yaşındaki müzisyenin 2019’da yayınladığı ‘Someone You Loved’ şarkısı 3 milyar kez dinlendi. Dördüncü sırada 2 milyar 940 milyon kez dinlenen Post Malone and Swae Lee’nin düeti ‘Sunflower’ yer alırken beşinci sırada ise Tones and I var. Gerçek adıyla Toni Watson’ın ‘Dance Monkey’ şarkısı 2 milyon 910 milyon kez dinlendi.

Müzik Radarı bu hafta farklı türleri buluşturuyorMüzik Radarı bu hafta farklı türleri buluşturuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.