Odegaard: Real Madrid dünyanın en büyük kulübü

Arsenal'ın önce kiraladığı ardından bonservisiyle kadrosuna kattığı eski Real Madrid'li Martin Odegaard, İspanyol devi hakkında açıklamalarda bulundu.

Spor 16 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Odegaard'dan eski takımına övgü.

Norveç Milli Takımı’nın kaptanı Martin Odegaard, Granit Xhaka’nın Bayer Leverkusen’e gidişinin ardından Arsenal’ın da kaptanı olarak kariyerine devam ediyor. Martin’i Arsenal’ın vazgeçilmezlerinden biri ve ilk kaptanı haline getiren yolculuksa enteresan. Zira Martin Real Madrid’de gözden düşen bir oyuncu olarak Arsenal’a kiralandı. Burada gösterdiği performansla göze giren yıldız isim 2021-22 sezonu başında 35 milyon euro karşılığında kalıcı olarak Londra ekibinin yolunu tuttu.

Odegaard’ın anlık piyasa değeri Transfermarkt verilerine göre 90 milyon euro. Kendisine paha biçmeyen Arsenal kaptanının sözleşmesini 2028 yazına kadar uzattı. Ode, kariyer yolculuğu ve Real Madrid hakkında konuştu. Yıldız orta saha oyuncusu “Madrid’deki dönemimi iyi olarak değerlendiriyorum. Bazıları farklı düşünebilir ancak kariyerimin pozitif yerlerinden biriydi. Çok öğrendim, çok olgunlaştım ancak yolun sonunda ayrılmak benim için en iyi karardı. Daha fazla oynamak ve gelişmek istiyordum. Orada oynadım, bundan keyif aldım, belki de çok erken gitmiştim oraya ancak bu mükemmel bir deneyimdi” dedi.

Mbappe'den Real Madrid için feda: Annesini kovacakMbappe’den Real Madrid için feda: Annesini kovacak

Odegaard, Madrid’de baskının farklı bir noktada olduğunu da belirtirken “Real Madrid dünyanın en büyük kulübü ve baskı da bununla orantılı çok büyük. Ronaldo, Beckham gibi oyuncular orada olmasa da bu durum böyle” dedi.

Real Madrid Odegaard’ı henüz 15 yaşındayken altyapısına katmış sırasıyla Heerenveen, Vitesse ve Real Sociedad gibi takımlara kiralamıştı. Norveçli Arsenal’da kalıcı olabilmiş, Mikel Arteta’nın vazgeçilmezlerinden biri olmuştu. Kuzey Londra ekibi kaptanının önderliğinde bu sezon 8 haftada 20 puan topladı ve ikinci milli arayı ikinci sırada geçti. Ode ve Arsenal’ın bu sezonki yegane hedefi Premier Lig şampiyonluğu.

Real Madrid'den futbolcularına araba kıyağı: Arda da aldıReal Madrid’den futbolcularına araba kıyağı: Arda da aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.