Eski öğrencileri Montella’yı mahcup etmedi

İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella, Hırvatistan ve Letonya maçlarında Adana Demirspor'dan öğrencileri Samet Akaydin, Yunus Akgün ve Yusuf Sarı'ya yer verdi. Üç futbolcu da skora etki etti.

Spor 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Yunus Akgün attığı golden sonra gol sevinci Montella ile yaşadı. Samet Akaydin ve Yusuf Sarı Letonya maçında asist yaptı.

Türkiye, Almanya’da yapılacak Euro 2024’e gitmeyi garantilemek için Letonya’ya karşı galip gelmek zorunda. Bir türlü istenen gol gelmiyor. 58. dakikada gelişen atakta Cenk Özkaçar topu ceza alanına gönderiyor. Yunus Akgün topu kontrol edip harika vuruyor. Letonya duvarı deliniyor. Yunus Akgün’ü golden sonra İsmail Yüksek yere düşürüyor. Takım sevinci orada yaşıyor. Kutlamanın ardından Yunus Akgün, koşarak kenara geliyor. İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella’ya sarılıyor.

Yunus Akgün’ün kritik Letonya maçına ilk 11’de çıkması çoğu kişi için süprizdi. Ama İtalyan çalıştırıcı, Adana Demirspor’un başındayken tanıdığı öğrencisine güvendi. O da bu güveni boşa çıkarmadı. İkinci kez 11 çıktığı maçta ağları havalandırmayı başardı.

Samet Akaydin hem Hırvatistan hem de Letonya maçında başarılı bir performans sergiledi.

Samet Akaydin hocasının yüzünü kara çıkarmadı

Sadece Yunus Akgün değil, Montella’nın eski defterleri açarak çıkardığı bir başka futbolcu Samet Akaydin oldu. Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak’ın sakatlığında Montella, Adana Demirspor’dan tanıdığı Fenerbahçeli Samet Akaydin’i hem Hırvatistan hem Letonya maçında ilk 11’e koydu. Bu sezon sarı lacivertli formayla sadece Avrupa Konferans Ligi elemesindeki Maribor maçında ilk 11’de görev alan Samet Akaydin seçimi Montella için büyük riskti. Ama stoper, hocasının yüzünü kara çıkarmadı. Daha önce Çekya ile hazırlık maçında A Milli Takım forması giyen futbolcu, ilk resmi karşılaşması olan Hırvatistan karşısındaki oyunuyla UEFA’nın o haftaki en iyi 11’ine seçildi. Letonya maçında da harika bir asistle Cenk Tosun’u golle buluşturmayı başardı.

Yusuf Sarı asist yaptı

Montella’nın şans verdiği bir başka Adana Demirsporlu Yusuf Sarı oldu. Sakatlığı nedeniyle Hırvatistan karşılaşmasında forma giyemeyen oyuncu Letonya maçının son dakikalarında oyuna girdi. Kerem Aktürkoğlu’nun attığı golde topu taşıması ve asiste dönüşen pasıyla dikkat çekti. Böylece Montella’nın eski öğrencilerinden Yunus Aydın, Samet Akaydin’den sonra skora etki eden üçüncü futbolcu oldu. Yusuf Sarı da ilk resmi maçında ilk asistini yaptı.

Merhaba Almanya... 'Bizim çocuklar' vizeyi Letonya'dan aldıMerhaba Almanya… ‘Bizim çocuklar’ vizeyi Letonya’dan aldı

Montella şimdiden tarih yazdı

27 Eylül’de göreve getirilen Vincenzo Montella, Türkiye’nin başında bulunduğu 18 günde tarih yazdı. Deplasmanda Hırvatistan’ı mağlup eden ay-yıldızlı ekip, rakibine Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde tarihindeki ilk iç saha yenilgisini tattırdı. Aynı zamanda Türkiye, tarihinde Hırvatistan’ı deplasmanda ilk kez yendi.

'Türkiye, gol festivaliyle Almanya biletini aldı'‘Türkiye, gol festivaliyle Almanya biletini aldı’

A Milli Takım, Letonya’yı da Türkiye’de ilk kez mağlup etmeyi Montella döneminde başardı. Daha önce kendi sahasında Letonya ile 3 kez karşılaşan ay-yıldızlı ekip, bu maçlardan beraberlikle ayrılmıştı. Montella, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonası’na götüren ilk yabancı teknik direktör oldu. Milliler, EURO 1996, 2008 ve 2016’da Fatih Terim, EURO 2000’de Mustafa Denizli ve EURO 2020’de ise Şenol Güneş yönetiminde turnuvaya katılma hakkı elde etmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.