İndirim kampanyasına DEİK ve TİM de katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) olumlu cevap verirken, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ise 115 bin üyesi ile çağrıya katıldı.

Ekonomi 17 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
DEİK Başkanı Nail Olpak, 'Fiyat istikrarının sağlanması hepimizin sorumluluğudur. Tüm üyelerimizi, kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı ve Ticaret Bakanının enflasyonla mücadele kapsamında reel sektöre yaptığı indirim çağrısına Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu da (DEİK) cevap verdi. 98 kurucu kuruluşu ve Türkiye Afrika İş Konseyleri, Türkiye Amerika İş konseyleri gibi 152 iş konseyi olan DEİK Başkanı Nail Olpak üyelerine indirim çağrısı yaptı.

Tarım Kredi Marketleri de kampanyada: Temel gıdada yüzde 50 indirim yapacakTarım Kredi Marketleri de kampanyada: Temel gıdada yüzde 50 indirim yapacak

Olpak, yaptığı yazılı açıklamada, enflasyonla mücadele çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Nail Olpak, “Gerek ülkemiz gerekse küresel ekonomik piyasalarda yaşanan gelişmeler doğrultusunda yürütülen enflasyonla mücadele kapsamında iş dünyası olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ticaret Bakanımızın reel sektöre yönelik indirim çağrısını destekliyoruz” dedi.

Makroekonomik istikrarın en önemli adımı olarak gördükleri enflasyonla mücadelede iş dünyasının desteğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Olpak, şunları kaydetti:
“Mücadeleden taviz vermeden gerek indirim gerekse fiyat artışlarını durdurma adımlarına, 98 kurucu kuruluşumuz ve 152 iş konseyimizin büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Sürdürülebilir ekonomik büyüme açısından büyük önem taşıyan fiyat istikrarının sağlanmasına destek olmak hepimizin sorumluluğudur. Tüm üyelerimizi, kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.”

TİM 115 bin üyesiyle kampanyada

DEİK’in yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe de enflasyonla mücadele kampanyasına destek açıklaması yaptı. Gültepe, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve Ticaret Bakanımız Ömer Bolat’ın yoğun emek harcadığı kampanyayı 115 bin ihracatçımızla gönülden destekliyoruz” dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın enflasyonla mücadele kapsamında yaptığı “indirim” çağrısına ilişkin, “Kampanyayı 115 bin ihracatçımızla gönülden destekliyoruz. İhracatın yanı sıra iç piyasaya da çalışan firmalarımız yapacakları indirimlerle kampanyaya destek olacaklardır” ifadelerini kullandı.
Gültepe, yazılı açıklamasında, hayat pahalılığının toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkilediğini, TİM’in bu sorunun aşılması için atılacak her adımın arkasında olduğunu vurguladı. İhracatçıların önemli bir kısmının aynı zamanda iç piyasaya da üretim yaptığını belirten Gültepe, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında enflasyon, hayat pahalılığı gibi kavramları ülkemizin gündeminden çıkarmamız gerekiyor. Bu konudaki mücadeleyi belli kesimlerin üzerine bırakarak sonuç alınmasını beklemek büyük haksızlık olur. Dolayısıyla topyekun bir mücadele azmi ortaya koymalıyız. Marketinden çiftçisine, sanayicisinden perakendecisine kadar herkes üzerine düşeni yapmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Mobilyacılar da 'indirim kampanyası'na fiyatları sabit tutarak katılıyorMobilyacılar da ‘indirim kampanyası’na fiyatları sabit tutarak katılıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.