Yüz yüze gelmeyelim: Dövüyorlar!

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu şarkı ya da konserleriyle değil grup üyelerinin adının karıştığı şiddet olaylarıyla anılır oldu. Şarkıcı Aybike Çelik gitarist Can Tunaboylu'nun kendisine şiddet uyguladığını açıkladı, fotoğraflar paylaştı. Grubun solisti Kaan Boşnak da geçen yıl şiddetle suçlanmıştı.

Kültür Sanat 17 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Çelik'e şiddet uyguladığı iddia edilen Tunaboylu, bir süre gruptan ayrıldığını duyurdu.

2011’de müzik hayatına başlayan alternatif rock grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz, sevilen şarkılarından çok grup üyelerinin adının karıştığı şiddet olaylarıyla anılıyor. Kaan Boşnak, Engin Sevil, Can Kalyoncu ve Can Tunaboylu’dan oluşan müzik grubu ikinci kez şiddet iddialarıyla karşı karşıya.

Şarkıcı ve söz yazarı Aybike Çelik Instagram paylaşımıyla Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Eskiz adlı müzik gruplarının gitaristi Can Tunaboylu’dan şiddet gördüğünü açıkladı. Çelik sosyal medya hesabından şiddet izlerinin fotoğrafını paylaştı, darp raporu almaması için hastaneye götürülmediğini iddia etti.

‘Altı aydır sistematik şekilde şiddete uğruyorum’

Psikolojik şiddete de maruz kaldığını anlatan Çelik yaşadığının bir kerelik  bir şey olmadığını, altı aydır sistematik olarak şiddete maruz kaldığını belirtti:

“Paylaşacağım fotoğraflar şahsın bana farklı zamanlarda uyguladığı şiddetlerden. Yaşadığım olay bir kez olmuş bir olay değil, altı ay boyunca sistematik bir şekilde maruz kaldım. Şahsı ilk şiddetinde değişebileceğine inanıp terapiye gönderdim ve bu ilişkiye devam ettim. 14 Ağustos gecesi barda yanından kaçıp arkadaşlarımın yanına gittim. Ve ancak 15 gün sonra hastane ve karakola gidebildim. Suç olduğu için şahsın kendisinin bu şiddeti kabul ettiği ve benim ilişkide toksik olmadığımı kanıtlayan, şahsa altı aydır şiddet uygulayanın ben olmadığımı kanıtlayan konuşmalarımızı buraya koyamıyorum.”

Soruşturma 9 Ekim’de başlatıldı

Aybike Çelik’in şikayeti sonrasından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından 9 Ekim’de basit yaralama ve hakaret suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturmada  Adli Tıp Kurumu’ndan rapor bekleniyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aybike Celik (@marinapoison)

İddiaları reddetti, müzik çalışmalarına ara verdiğini duyurdu

Çelik’in açıklamaları üzerine müzisyen Can Tunaboylu da sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. Şiddet uyguladığı iddialarını reddetti. Üstüne iftiranın da bir suç olduğunu hatırlattı. Tunaboylu müzik çalışmalarına bir süre ara verdiğini de duyurdu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Can Tunaboylu (@cantunaboylu)

Çelik: Elimde kanıtlar var

Tunaboylu’nun iddiaları reddetmesi üzerine Çelik bir açıklama daha  yaptı: “Şahıs ile bütün kişisel yazışmalarımı ve kabul ettiği bütün suçlarını kamuoyu ile paylaşabilirim hukuk önünde. Sadece ekran görüntüleri değil, bütün yazışmalarımız. Tüm konuşmalar yargı önünde incelenebilir. Arkadaşlar negatif yorumları önemsemiyorum. Ben ne yaşadığımı biliyorum ve bunların hepsinin kanıtı elimde var. Failin ne yazdığı beni ilgilendirmiyor.”

Çelik’in sosyal medya paylaşımına özellikle kadın sanatçılardan destek geldi. Kalben, Yeşim Salkım, Melek Mosso, Esra Ruşan, Simge Pınar, Gonca Vuslateri paylaşıma yorum yaparak Çelik’e destek verdi.

Yüzyüzeyken Konuşuruz: Bir süre yokuz

Şiddet iddiaları üzerine Bilkent Sportfest kapsamında yapılması planlanan Yüzyüzeyken Konuşuruz konseri iptal edildi. Başka bir iptal kararı da İstanbul Coffee Festival’inden geldi. Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun 22 Ekim’deki konseri iptal edildi.

Yüzyüzeyken Konuşuruz da Instagram hesaplarından bir açıklama yaparak bir süre konser vermeyeceklerini açıkladı. Ayrıca gitarist Tunaboylu ile karşılıklı anlaşarak ilişkilerini durdukları da duyurdu.

Bu grubun ilk vukuatı değil

Yüzyüzeyken Konuşuruz’un kurucusu ve solisti Kaan Boşnak da eski eşi Başak Ceylan Torun tarafından şiddet uygulamakla suçlanıyor. Torun evli olduğu dönemde Boşnak’ın kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını açıkladıktan sonra boşanma davası açmıştı. Boşnak’ın avukatı ise boşanma davasında gizlilik ve yayın yasağı kararı alınması için mahkemeye dilekçe sunmuştu.

Şarkıcı Ece Ronay’dan yardım çığlığı: Şiddet anlarını paylaştı, tehditleri anlattıŞarkıcı Ece Ronay’dan yardım çığlığı: Şiddet anlarını paylaştı, tehditleri anlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.