Yüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyor

Yüzyüzeyken Konuşuruz epeydir merakla beklenen yeni albümünü yayınladı. 'Kader Sk' adını taşıyan albüm sekiz parçadan oluşuyor. Grubun şimdiye kadar oluşturmuş olduğu müzikal kimliğinin bir yansıması olan albümün tanıtım konseri ise 16 Temmuz'da Harbiye'de.

Kültür Sanat 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Yüzyüzeyken Konuşuruz'un dördüncü stüdyo albümü 'Kadar Sk' 7 Temmuz'da çıktı. Albümde sekiz şarkı yer alıyor.

Yüzyüzeyken Konuşuruz ‘Akustik Travma’ sonrası nihayet yeni albümünü yayınladı. Nihayet diyoruz zira bu albüm için beş yıl beklememiz gerekti. Elbette arada Kaan Boşnak sağolsun yeni bestelerini tekli niyetine grubun hayranlarıyla buluşturdu. 2013’te yayınladıkları ‘Evdekilere Selam’ ile hayatımıza giren grup dördüncü albümleriyle o alışıldığımız tarzını bozmadan sürdürüyor. ‘Kader Sk’ adını taşıyan dördüncü albümün kapağı İtalyan ressam Giorgio de Chirico’nun tablolarını andıran güzellikte. Kapak, albümün geneline hakim olan içe dönüş ve arayış gibi temaların tamamlayıcısı olarak da nitelendirilebilir.

‘Kader Sk’ sade kapağıyla dikkat çekiyor.

Üçüncü Yeniler akımının öncülerinden ve en önde gelen temsilcilerinden Yüzyüzeyken Konuşuruz, geçtiği çalkantılı sürecin ardından varoluşsal sancılar, arayışlar ve yalnızlık içeren şarkı sözlerinin ağırlıkta olduğu ‘Kader Sk’ ile karşımızda. Albümdeki seslere baktığımızda ‘Akustik Travma’ya kıyasla elektronik altyapıların azaldığını söylemek mümkün. Sekiz parçadan oluşan albümde buna istisna olarak gösterebileceğimiz tek şarkı ‘Boşu Boşuna’. Şarkı aynı zamanda albümün en uzun parçası olma özelliği de taşıyor. Albümün tüm söz ve müziklerin grubun beste fabrikası Kaan Boşnak’a ait. Albümün ikinci sırasında yer alan ‘Yapraklar ‘da arabeski damarlarımıza kadar hisssedebiliyoruz. Şarkı, bu yönüyle Kaan Boşnak’ın solo projeleri kapsamında yayınladığı teklilerinde duymaya daha çok aşina olduğumuz türden.

Yüzyüzeyken Konuşuruz ile varoluşsal sancılar

‘Kader Sk’ albümünde yer alan şarkıların özünde yer alan varoluşsal sancılar hem Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun hem de tüm bu bestelerin üreticisi Kaan Boşnak’ın yakın zamanda yaşadığı çalkantılı sürecin bir yansıması. Albüm daha çıkmadan yayınladıkları ‘Kaş II’ ve ‘Durmaz Akar’ daha önce tekli olarak grubun hayranlarıyla buluşmuştu. Geriye kalan altı şarkıyı ilk kez dinleme şerefine nail olduk. Albümün genel havası ‘Otoban Sıcağı’nın havasına daha yakın bir konseptte. Bu da demek oluyor ki ‘Kader Sk’ ideal bir yol albümü.

7 Temmuz’da dinleyiciyle buluşan albümün dinlenme rakamlarına bakacak olursak albümden önce tekli olarak yayınlanan ‘Kaş II’ ve ‘Durmaz Akar’ın en çok ilgi gören şarkılar olduğunu söylemek mümkün. Altyapıları itibarıyla Yüzyüzeyken Konuşuruz’un kimliğini en iyi yansıtan şarkılardan birinin ‘Köşebaşı’ olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal medyadan gelen yorumlara da bakacak olursak şarkı grubun sadık hayranları tarafından çok tutulmuş.

Mert Medeni’nin prodüktörlüğünü üstlendiği albümde öne çıkan şarkılardan biri olan ‘Kaş II’ tahmin edileceği üzere grubun 2014 çıkışlı ‘Otoban Sıcağı’ndaki öncü şarkının bir devamı olma özelliği de taşıyor. Kaş ve Bodrum ile arasında özel bir bağ olduğu belli olan Kaan Boşnak’ın ‘Kaş II’ ile bu sevdasını yeni albümde de sürdürdüğünü görüyoruz. 28 dakikalık albüm, Yüzyüzeyken Konuşuruz’un dört albümü içerisinde süre bakımından en kısa çalışması  konumunda.

İnsanda yola çıkma arzusu uyandıran ‘Kader Sk’ albümü sonrası Yüzyüzeyken Konuşuruz ilk konserini 16 Temmuz’da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda verecek. Grubun dördüncü stüdyo albümünün lansman konseri olma özelliği taşıyan bu özel buluşmanın da haberini varsa henüz duymamış hayranlarıyla da paylaşmış olalım.

Sosyal medyanın viral şarkısı Makeba'nın hüzünlü hikâyesiSosyal medyanın viral şarkısı Makeba’nın hüzünlü hikâyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.