Sürpriz yok: Taylor Swift yeni albümüyle rekor kırdı

Geçen hafta yayınladığı ‘The Tortured Poets Department’ ile müzik gündeminin bir numaralı konusu haline gelen Taylor Swift, beklendiği üzere rekorları da alt üst etti. Albüm yayınlandığı gün Spotify'da dinlenme rekoru kırdı.

Kültür Sanat 22 Nisan 2024
Taylor Swift, yeni albümüyle dünya müzik listelerinde zirvede.

Taylor Swift, yeni albümünü Grammy Ödülleri Töreni’nde duyurduğunda müzikseverler de heyecan yaratırken akıllara da bir soruyu getirmişti: Acaba yeni albümü ne kadar sürede kıracak? Dijital çağda bunu ölçmenin yolları kolaylaştığı için cevabı hızlı bir şekilde aldık. ABD’li müzisyenin geçen hafta yayınladığı albümü ‘The Tortured Poets Department’ bir gün içinde Spotify’da en çok dinlenen albüm olmayı başardı.

Aşağıda bağlantısını bulacağınız albüm tanıtım yazısında 34 yaşındaki müzisyenin yeni albümüyle kısa sürede zirveye yerleşeceğine dair tahmine yer vermiştik. Gerçi, ne zor bir tahmin ne de sürprizdi. Spotify’dan da bunu doğrulayacak rakamlar geldi. Buna göre pop şarkıcısı platformda bir günde en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı. Ancak haber burada bitmiyor. Zira Taylor Swift aynı zamanda Spotify tarihinde tek bir günde en çok dinlenen sanatçı da oldu.

Taylor Swift dijital platformlarda bir numara

19 Nisan’da yayınlanan albümde travmalar, hüsranlar, aşk acıları, dibe vuruş ve sonrasında yeniden düze çıkış gibi temalar işlenirken Taylor Swift bu süreçleri toplam 31 şarkıda anlatıyor. İki saatlik bir dinleme süresine sahip albümün çıkış şarkısı ise 34 yaşındaki müzisyenin, Post Malone ile düet yaptığı ‘Fortnight’. Şarkının klibi YouTube’da bir günde 25 milyondan fazla kez izlendi.

Karanlık hatta gotik unsurlar barındıran klip, şarkıcının yeni albümünün geneline hakim havayı da bire bir yansıtan türden. Albüm kapağından klibe kadar siyah ve beyaz tonların hakim olduğu yeni projesiyle Taylor Swift rekorlarına her gün bir yenisini ekleyecek gibi. Müzisyenin yeni albümündeki şarkıların izini sürdüğümüzde eski sevgilisi İngiliz aktör Joe Alwyn’in yanı sıra şu sıralar arasının hiç iyi olmadığı Kanye West’e dair de sözlere rastlıyoruz. Örneğin ‘So Long London’ müzisyenin altı yıllık ilişkisi sırasında uğruna Londra’ya taşındığı Joe Alwyn’e göndermeler içeriyor.

Geçen yıl tek başına ABD ve İngiltere’de plak satışlarının son çeyrek asırdaki en yüksek ivmeyi yakalamasına vesile olan Taylor Swift’in yeni albümü ‘The Tortured Poets Department’ ile ulaşacağı satış rakamları da merak konusu. Eras turnesiyle onlarca kentte konser veren müzisyen, bu geniş kapsamlı maratonunu bir belgesel olarak da sinemaya taşımıştı.ABD’de hatırı sayılır bir hasılat elde eden belgesel, turneyle birlikte müzisyenin servetine servet katmıştı. Forbes rakamlarına göre 34 yaşındaki müzisyen şu anda dünyanın en zengin sanatçılarından biri konumunda.

Dünyanın beklediği an: Taylor Swift'in yeni albümü çıktıDünyanın beklediği an: Taylor Swift’in yeni albümü çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.