Taylor Swift dünya turuna çıkıyor

Taylor Swift, sadece ABD'de 591 milyon dolar gelir elde ettiği Eras turnesini Avrupa, Asya ve Latin Amerika'ya taşıyor. Grammy ödüllü müzisyen 2024'te Rio de Janeiro'dan Singapur'a uzanan geniş bir rotada konserler verecek. Rotanın muhtemel duraklarından biri de Glastonbury.

Kültür Sanat 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Taylor Swift, ABD'deki konserlerinden 591 milyon dolar gelir elde etti.

Taylor Swift, büyük bir gişe elde ettiği turnesinde ABD dışına çıkıyor. Uzun süredir sabırsızlıkla beklenen Eras Tour kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nde gidilmedik yer bırakmayan Taylor Swift, şimdi de gözüne diğer kıtaları kestirdi. Taylor Swift, rekor kıran Eras turnesinin uluslararası tarihlerini açıkladı. Ünlü şarkıcı 2024 yılında İngiltere, Avrupa ve Asya’da konserler verecek.

Taylor Swift Glastonbury’ye mi dönüyor?

Taylor Swift, Edinburgh, Liverpool, Cardiff ve Londra’da toplam dokuz konserlik ada mesaisinin ardından kıta Avrupası’na geçecek. Swift’in turnesinin İngiltere ayağında Glastonbury’nin final gecesinde de bir boşluk var ve yıldızın 2020’de pandemi nedeniyle iptal edilen performansını 2024’te telafi edeceği şimdiden konuşulmaya başlandı.

Eras Tour, organizatörlere soğuk terler döktürmüştü

Taylor Swift’in Eras turnesi bilet satış firması Ticketmaster’a zorlu anlar yaşatmıştı. Biletlerin çok kısa bir sürede tükendiği, firmanın internet sitesinin çöktüğü ve çok sayıda insanın mağdur olduğu süreç sonunda Ticketmaster yetkilileri Amerikalı senatörlerin soruşturmasıyla karşı karşıya kalmıştı. Benzer bir sorunun yaşanmaması için Ticketmaster önlemlerini artırırken 2024’teki dünya turnesi öncesi için Swift hayranlarına erken rezarvasyon seçeneğini kullanmalarını önerdi. Ticketmaster önlem amaçlı olarak kayıtlar kapandıktan sonra hayranlara biletler için bir satın alma linki gönderecek.

2018 yılından bu yana ilk kez bir turneye çıkan Taylor Swift, 52 konserlerik ABD programından tahminlere göre 591 milyon dolar gelir elde etti. Mart ayında başlayan turne boyunca Swift, her konserinde ortalama üç saat sahnede kaldı. Son yıllarda konser sürelerinin kısaldığını düşünecek olursak bu süre oldukça iddialı bir zaman olarak kabul ediliyor.

İstanbul Modern'in mimarı Renzo Piano: 'Böyle bir yere yapı inşa etmek cesaret ister'İstanbul Modern’in mimarı Renzo Piano: ‘Böyle bir yere yapı inşa etmek cesaret ister’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.