Batı cephesinde yeni bir şey yok: Taylor Swift rekor kırmaya devam ediyor

Taylor Swift geçen hafta yayınladığı albümüyle rekorlarına neredeyse her gün bir yenisini ekliyor. Spotify'ın verilerine göre 'Tortured Poets Department' albümü bir milyar dinlemeye bir haftada ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

Kültür Sanat 25 Nisan 2024

Taylor Swift yeni albümü ‘Tortured Poets Department’ ile son bir haftadır dünyanın gündeminde yer bulmaya devam ediyor. Amerikalı müzisyen beklendiği üzere rekorları da alt üst etti. Albüm yayınlandığı gün Spotify’da dinlenme rekoru kırdı. Dijital müzik dinleme platformu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada albümün bir haftada en çok dinlenen olduğunu ve tam sayısı açıklanmamakla birlikte bir milyar dinlemeyi aştığını duyurdu.

31 parçadan oluşan ‘Tortured Poets Department’ 19 Nisan’da yayınlandıktan sonra Spotify’da bir gün içinde en çok dinlenen albüm de olmayı başarmıştı.  Taylor Swift daha önce de ‘Midnights’ albümüyle sahip olduğu rekoru bu son çalışmasıyla yine kendisi egale etti. Yapılan tahminlere göre ‘Midnights’ 2022 yılında plak şirketi Universal’a 230 milyon doların üzerinde gelir sağladı.

Taylor Swift her gün yeni bir rekor kırıyor

Geçen hafta yayınlanan ‘Tortured Poets Department’ın kesin satış ve dijital platformlarda dinlenme rakamları hafta sonu açıklanacak. Ancak albümün 700,000’i plak olmak üzere 1.5 milyon kopyasının daha şimdiden satıldığı açıklandı; ki bu da başlı başına bir rekor demek. ABD ve İngiltere’de müzik eleştirmenlerini ikiye bölen albüm kimine göre Taylor Swfit’in en iyi çalışması kimine göreyse “içi boş” bir deneme.

Taylor Swift yılın geri kalanını İngiltere ve Kanada’yı da kapsayan Eras turnesinde geçirecek. Turne şimdiden 1 milyar doların üzerinde gelir elde eden ilk turne olarak tarihe geçti. Bu ayın başlarında Forbes, ABD’li müzisyenin artık bir milyarder olduğunu açıklamıştı. Müzisyenin yeni albümünde travmalar, hüsranlar, aşk acıları, dibe vuruş ve sonrasında yeniden düze çıkış gibi temalar işlenirken şarkıcı bu süreçleri toplam 31 şarkıda anlatıyor. İki saatlik bir dinleme süresine sahip albümün çıkış şarkısı ise 34 yaşındaki müzisyenin, Post Malone ile düet yaptığı ‘Fortnight’. Şarkının klibi YouTube’da bir haftada 40 milyondan fazla kez izlendi.

Dünyanın beklediği an: Taylor Swift'in yeni albümü çıktıDünyanın beklediği an: Taylor Swift’in yeni albümü çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.