Dünyanın beklediği an: Taylor Swift’in yeni albümü çıktı

Başlığı abartı bulabilirsiniz. Ancak şurası bir gerçek ki özellikle gençler arasında son yılların en büyük fenomeni-Taylor Swift'in merakla beklenen yeni albümünün yayınlanması ses getirdi. Biz de buna kayıtsız kalamadık.

Kültür Sanat 20 Nisan 2024
Taylor Swift'in yeni albümü 'The Tortured Poets Department' dün yayınlandı.

Taylor Swift, Grammy Ödül Töreni’nde müjdesini verdiği albümünü yayınladı. Türkçeye çevirdiğimizde ‘İşkence Görmüş Şairler Dairesi’ anlamına gelen ‘The Tortured Poets Department’ tam 31 şarkıdan oluşuyor. 34 yaşındaki ABD’li müzisyen çiçeği burnunda albümünü şu sözlerle tanımlıyor: “Zamanın gelip geçici ve kaderci bir anına ait olayları, görüşleri ve duyguları yansıtan yeni yapıtlardan oluşan bir antoloji. Hem sansasyonel hem de aynı ölçüde hüzünlü.Yaşamımın bir dönemi artık sona erdi. Üzeri tahtalarla kapatıldı. İntikam alınacak hiçbir şey yok, yaralar iyileştiğinde halledilecek bir hesap yok. Gözyaşlarımın bir sayfadaki mürekkep yoluyla kutsallaştığına inanıyorum. En üzücü hikâyemizi ancak onu anlattıktan sonra ondan kurtulabiliriz. Ve geriye kalan tek şey işkence görmüş bir şiir olur”

Taylor Swift dünyanın en çok dinlenen ikinci müzisyeni

Bu dokunaklı mesaj, ‘The Tortured Poets Department’  albümünün yayınlanmasıyla birlikte müzisyenin resmi X hesabında yayınlandı. Spotify verilerine göre The Weeknd’den sonra dünyanın en çok dinlenen ikinci ismi konumundaki Taylor Swift, 2 saat 2 dakikalık bu uzun albümünde bir nevi kendisiyle dertleşiyor. Bizlere de uzun bir metrobüs veyahut uçak yolculuğunda ancak bitebilecek bir albüm bırakıyor. Senaryoların birçoğu hayal ürünü olsa da aşkın karmakarışık hallerine dair bu albüm yayınlanır yayınlanmaz büyük ilgi gördü. Ne de olsa karşımızda Time tarafından 2023’te Yılın Kişisi seçilen bir yıldız var.

‘1989: Taylor’s Version’ ile 2023’ün en çok satan albümüne imza atan Taylor Swift, yeni albümüyle 2024’te benzeri bir başarıyı yakalayacak mı merak konusu. Gelen ilk emareler ‘The Tortured Poets Department’ gibi şiirsel bir isme sahip albümün sanatçıya bu yıl da büyük başarı kazandıracağı yönünde. Neredeyse dört yıl boyunca bir türlü gerçekleştiremediği turnesine nihayet önceki yıl başlayan ve büyük başarı kazanan 34 yaşındaki şarkıcı bu sene de devam edeceği konserlerinde yeni albümünden şarkılar da seslendirecek.

Spotify şimdilik albümde yer alan şarkıların dinlenme rakamlarını paylaşmadı. ‘The Tortured Poets Department: The Anthology’nin açılışında bir Post Malone düeti bizi karşılıyor. Şarkının klibi Türkiye’nin de içinde bulunduğu zaman diliminde geceyarısından sonra yayınlandı. Şarkının klibinde Post Malone da boy gösterirken Swift’in makyajı ve klbin renkleri dikkat çekti. Düşük ritimli bir şarkıyla başlayan albüm müzisyenin yazının girişinde yer verdiğimiz duygusal açıklamasından da izler taşıyor gibi. Yıldız rapçiyle ‘FortNight’ şarkısını seslendiren müzisyen ardından da albümle aynı adı taşıyan şarkısını seslendiriyor.

Albümün beşinci sırasında yer alan ‘So Long London’ yani ‘Elveda Londra’ ismi itibarıyla Leonard Cohen’i çağrıştırsa da vokal performans bakımından Lana Del Rey’i andırıyor. Aslında bu durum albümün geneline hakim. ‘The Torturet Poets Depertmant: Anthology’nin geneline hakim olan bu kasvetli hava belki de böyle bir benzerliği doğal bir sonuç olarak ortaya çıkardı. Albümde dikkat çeken bir diğer şarkı da ‘Fresh Out the Slammer’

Albümün ikinci düeti en iddialı parçaya

Taylor Swift tarzını daha fazla hissedebleceiğimiz şarkıdan bir sonraki parça ‘Florida’ eleştirmenlerden tam not aldı. Florence + The Machine ile şarkıda düet yapan Taylor Swift, temposunu pek artırmadan şarkısını seslendiriyor. ‘Who’s Afraid of Little Old Me?’ ile müzisyen şarkısında müzisyen tarzının ağırlığı bir nebze daha hissediliyor. ‘imgonnagetyouback’ şarkısına gelene kadar albümün temposunun arttığını söylemek pek mümkün değil. Hashtag kuşağının seveceği şekilde tüm kelimeleri bitişik yazılan şarkı albümde 18. sırada yer alıyor. Kırık kalplerin albümdeki favorilerinden biri olmaya aday ‘Peter’de gençler kendilerinden bir şeyler bılacaktır.

Geçen yıl tek başına ABD ve İngiltere’de plak satışlarının son çeyrek asırdaki en yüksek ivmeyi yakalamasına vesile olan Taylor Swift’in bu zengin albümün fiziki baskılarına Türkiye’de ne zaman ulaşabileceğimiz şimdilik belli değil. Belli olmayan bir şey daha var ki o daha fazla heyecan konusu. Bakalım belirsizlik ve bekleyiş sonunda ABD’li müzisyen, Türkiye’de konser verecek mi?

Beyoncé önyargıları da listeleri de kırdı geçtiBeyoncé önyargıları da listeleri de kırdı geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.