Taylor Swift, Beyoncé ile aralarındaki rekabet hakkında konuştu

Bu yıl iki büyük turneye çıkan Beyoncé ile Taylor Swift sık sık kıyaslandı. Ancak Taylor Swift hiç istemeseler de sürüklendikleri bu rekabeti medya ve hayran kültürünün yarattığını ve kazançlı çıkanın onlar olduğunu düşünüyor.

Kültür Sanat 11 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

2023 yılı iki önemli müzik olayına şahitlik yaptı. Beyoncé geçen yaz piyasaya sürdüğü ‘Rönesans’ albümünün turnesi kapsamında sahnelerdeydi. Şarkıcının yedi yıl aradan sonra çıktığı tur Stockholm’de başladı ve 57 farklı noktada devam etti. ABD’li bir diğer şarkıcı Taylor Swift ise hayranlarının yıllardır heyecanla beklediği ‘Eras’ turnesiyle 2022’de yayınladığı Midnights albümünü kutladı. Daha sonra her ikisi de turnelerinin kaydını tutan konser filmi yayınladı.

Haliyle bu iki ismin performansları, turneye katılan dinleyici sayıları, filmlerinin gişe rakamları sık sık karşılaştırıldı. TIME’ın Yılın Kişisi seçtiği 33 yaşındaki Swift de verdiği röportajda bu rekabete değindi:

“Bu yaz pek çok stadyum turnesi vardı, ancak sadece benim ve Beyoncé’nin turnelerimiz karşılaştırıldı.” Açıkça görülüyor ki iki sanatçı bu tartışmaya katılmayı reddetse de iki kadını birbirine düşürmek medya ve hayran kültürü için çok kazançlı.

Geçen hafta 30 Kasım’da Swift, Beyoncé’nin Renaissance Tour filminin Londra galasına katılmıştı.

‘Beyoncé tüm normları yıkan biri’

Swift ayrıca Beyoncé’ye övgüler yağdırarak onu “pırlanta gibi biri yani samimi, içten ve komik” diye tanımladı: “Beyoncé endüstrinin normlarını yıkan biri. Her sanatçıya masayı nasıl devireceğini ve arkaik sektör uygulamalarına meydan okunacağını öğretti.”

Geçen hafta 30 Kasım’da Swift, Beyoncé’nin Renaissance Tour filminin Londra galasına katılmıştı. Ondan önce de Beyoncé Eras Tour filminin ekimdeki galasına katılmıştı.

Malumun ilamı: Time dergisi Taylor Swift'i 'Yılın İnsanı' seçtiMalumun ilamı: Time dergisi Taylor Swift’i ‘Yılın İnsanı’ seçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.