Taylor Swift 1,2 milyar dolarlık katkıyla İngiltere ekonomisini uçuracak

İngiliz bankası Barclays tarafından hazırlanan 'Swiftonomics' başlıklı rapora göre Tylor Swift turnesinin teknik resesyondan yeni çıkan İngiltere ekonomisine katkısı 1,2 milyar dolar olacak.

Ekonomi 16 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Taylor Swift'in çıktığı turlarla ekonomiye yarattığı katkı 'Swiftonomics' diye bir terim bile yarattı.

Her konseri ve albümü olay olan şarkıcı Taylor Swift ülkesi ABD’nin ardından şimdi de çıkacağı Eras Tour turnesiyle İngiltere ekonomisini canlandırmaya hazırlanıyor. Hayranlarının şarkıcıyı görmek için yaklaşık 848 sterlin (bin dolar) harcamasını öngören İngiliz bankası Barclays’e göre Taylor Swift’in turnesi teknik resesyondan yeni çıkan İngiltere ekonomisine 997 milyon sterlin(1,2 milyar dolar) katkı yapacak.

Barclays bilet sahiplerinin İngiltere’de bir gece konaklama için ortalama maliyetin (67 sterlin) 12 katından fazlasını ödeyeceklerini ve İngiltere’de bir düğüne katılmak için harcanan paranın (398 sterlin) iki katından fazlasını harcayacaklarını tahmin ediyor.

Barclays’in “Swiftonomics” raporunda turne biletine harcanan ortalama tutarın 206 sterlin olduğu belirtiliyor. Diğer harcama kalemlerine dair beklentilerin de yer aldığı raporda, konaklama için 121 sterlin, seyahat etmek için 111 sterlin ve konserde giyilecek kıyafetler için ise 56 sterlinlik bir harcama tutarı öngörülüyor.

Yaklaşık 1,2 milyon bilet sahibinin dört stadyumda 15 gece boyunca yapacağı toplam 848 sterlinlik harcama tutarı baz alınarak yapılan hesaplama doğrultusunda Barclays, turun getirisinin 997 milyon sterlin olacağını tahmin ediyor.

‘Kültürel ikonlar harcama arzusunu artırıyor’

Barclays’in baş davranış bilimcisi Peter Brooks “Taylor Swift gibi kültürel ikonlar söz konusu olduğunda hayranlarının hem sanatçıyla hem de diğer fanlarla çok güçlü bir bağları oluyor. Bu durum harcama arzusunu daha da güçlü hale getiriyor” diyor.

“Swiftonomics” terimi, Kanadalı süperstarın ekonomiye olan etkisini tanımlamak için kullanılıyor. Swift’in hayranları dünya çapındaki konserlerine akın ediyor ve bunu yaparken büyük miktarlarda harcama yapıyorlar.

Son zamanlarda aralarında Swift, Beyoncé ve Bruce Springsteen’in de bulunduğu süperstarların turnelerinin ciddi anlamda ekonomiye etki ettiği gözlemleniyor.

Batı cephesinde yeni bir şey yok: Taylor Swift rekor kırmaya devam ediyorBatı cephesinde yeni bir şey yok: Taylor Swift rekor kırmaya devam ediyor

Büyüme sancıları artık bitse de kurtulsak şu Taylor Swift’tenBüyüme sancıları artık bitse de kurtulsak şu Taylor Swift’ten

Sürpriz yok: Taylor Swift yeni albümüyle rekor kırdıSürpriz yok: Taylor Swift yeni albümüyle rekor kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.