İngiliz futbolunda prim krizi patlak verdi

Kadın futbolunda gündem 2023 Dünya Kupası ancak İngiltere'de futbolcuların federasyonla prim konusunda yaşadığı anlaşmazlık şampiyona heyecanının önüne geçmiş durumda.

Spor 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İngilizlerden prim açıklaması.

İngiliz futbolunda prim krizi patlak verdi. Ülkemizde de 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası sürecinde patlak veren ve yıllardır ara ara bahsi açılan, aktörleriyle yapılan röportajlarda hala ayrıntıları sorulan konunun tamamen aynısı olmasa da bir benzeri İngiltere’de yaşanıyor.

Kadın futbolunda 2023 Dünya Kupası heyecanı dün Avustralya – Yeni Zelanda ortaklığında başladı. Turnuvanın öne çıkan takımlarından son Avrupa şampiyonu İngiltere’de futbolcular bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada kazanılacak bonuslarla alakalı sorunlar dile getirildi. İngiliz takımının kaptanı Millie Bright’ın yaptığı paylaşımla kamuoyuna yapılan açıklamada “Açılış maçımız yaklaşırken Lionesses (İngiliz kadın milli futbol takımı oyuncuları için kullanılan tabir) şimdilik konuşmaları rafa kaldırma ve turnuva sonrasında görüşmelere devam etme kararı almıştır” denildi.

Milli oyuncular değerlendirdi: Kadınlar sahne alıyor, VAR'ın sesi duyuluyor!Milli oyuncular değerlendirdi: Kadınlar sahne alıyor, VAR’ın sesi duyuluyor!

Takım, şimdilik konsantrasyonunu turnuvaya verme ve federasyonla konu hakkındaki konuşmaları durdurma kararı aldı. FIFA, son dönemde açıklandığı üzere Dünya Kupası’nda dağıtılacak primlerin direkt olarak oyunculara gideceğini ve İngiliz futbolunun yönetim organı FA’e gitmeyeceğini belirtmişti.

İngiliz futbolcular ve federasyonu 2022’den beri futbolculara verilecek bonuslar konusunda pazarlık halindelerdi. Yayınlanan açıklamada “Geçen sene imaj hakları ve dağıtılacak primler konusunda endişemizi FA’e bildirmiştik. Ümidimiz müzakerelerin Dünya Kupası başlamadan önce sonuca kavuşması yönündeydi. Bize göre uzun vadeli başarının anahtarı söz konusu müzakerelerin başarılı şekilde sonuçlanmasından geçiyor. Bir bütün olarak oyunun büyümesinde rolümüz olduğunu bilmekle beraber dikkatimizi her müdahalenin, pasın, golün saha dışındaki mücadelemize katkıda bulunacağı Dünya Kupası’na vereceğiz. Bu Dünya Kupası’nda ülkemiz adına tutku, gurur ve sabırla mücadele edeceğiz. Desteğiniz için teşekkür ederiz” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.