Küme düşen Groningen’in taraftarı maçı oynatmadı

Hollanda Eredivise 32. hafta maçında küme düşmesi kesinleşen Groningen sahasında Ajax’ı ağırladı. Maçın 6. dakikasında sis bombaları ve yabancı maddelerin sahaya yağmasıyla beraber maç tatil edildi.

Spor 15 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Groningen taraftarından korkutucu protesto, maç yarıda kaldı.

Küme düşen takımların, kötü durumda olan ekiplerin veya yönetiliş şekli tatmin etmeyen kulüplerin taraftarlar tarafından acımasızca eleştirildiği alışılagelmiş bir durum. Ancak Hollanda’da Groningen taraftarının yaptığı son protesto korkutucu seviyelere ulaştı.

Küme düşmesi kesinleşen Groningen’de taraftar, Ajax ile oynanacak maç öncesiyle beraber protestoya başladı. Maç gergin bir ortamda başladı. Henüz 6. dakikada sahaya atılan sis bombaları ve havai fişeklerin etkisi görüş açısını sıfıra indirdi. Bununla beraber oyun durduruldu. Görüş açısının sıfıra inmesini fırsat bilen bir taraftar sahaya indi. Güvenlik güçlerinden kendini kurtaran protestocu orta sahaya kadar gitti ve pankart açtı. Bu sırada soyunma odası tüneline yönelen konuk Ajax’lı oyuncular korku dolu gözlerle olanları izlediler. Olayların yatışmamasının üzerine mücadelenin hakemi Jeroen Manschot karşılaşmayı ertelemek zorunda kaldı. Ertelenen maç salı günü saat 16.00’da devam edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.