Belediye Yüzyüzeyken Konseri’ni iptal etti: Duyarsız kalamayız

29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde İzmir'in Menderes ilçesinde sahne alması planlanan Yüzyüzeyken Konuşuruz konseri iptal edildi. Belediye yönetimi açıklama yaptı, grubun gitaristinin şiddet uyguladığı iddiaları "buna kayıtsız kalamayız" dedi.

Kültür Sanat 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Şarkıcı ve söz yazarı Aybike Çelik üç gün önce Yüzyüzeyken Konuşuruz’un gitaristi Can Tunaboylu’dan şiddet gördüğünü iddia etmişti. Sosyal medya hesabından Tunaboylu’dan şiddet gördüğüne dair izler olan fotoğrafını paylaştı, dayak raporu almaması için hastaneye götürülmediğini belirtti. İddialar sonrası Tunaboylu’ya tepki büyümüş, konserlerinin iptal edilmesi istenmişti.

Nitekim İzmir’in Menderes Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında planlandığı Yüzyüzeyken Konuşuruz konseri grup gitaristi Can Tunaboylu hakkındaki şiddete başvurduğu iddiası nedeniyle iptal edildi. Karardan sonra belediye “CHP’li bir belediye olarak İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun’u desteklediğini” belirtti, “Can Tunaboylu hakkında söz konusu şiddet iddialarına duyarsız kalamayız” dedi.

‘Altı aydır sistematik şekilde şiddete uğruyorum’

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu gitaristi Tunaboylu’nun psikolojik şiddetine de uğradığını anlatan Çelik altı aydır sistematik şiddete maruz kaldığını belirtti: “Paylaşacağım fotoğraflar şahsın bana farklı zamanlarda uyguladığı şiddetlerden. Yaşadığım olay bir kez olmuş bir olay değil, altı ay boyunca sistematik bir şekilde maruz kaldım. Şahsı ilk şiddetinde değişebileceğine inanıp terapiye gönderdim ve bu ilişkiye devam ettim. 14 Ağustos gecesi barda yanından kaçıp arkadaşlarımın yanına gittim. Ve ancak 15 gün sonra hastane ve karakola gidebildim. Suç olduğu için şahsın kendisinin bu şiddeti kabul ettiğini ve benim ilişkide toksik olmadığımı kanıtlayan, şahsa altı aydır şiddet uygulayanın ben olmadığımı kanıtlayan konuşmalarımızı buraya koyamıyorum.”

Aybike Çelik’in şikayeti sonrasından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından 9 Ekim’de basit yaralama ve hakaret suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturmada  Adli Tıp Kurumu’ndan rapor bekleniyor.

Yüz yüze gelmeyelim: Dövüyorlar!Yüz yüze gelmeyelim: Dövüyorlar!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.