Minecraft 300 milyon satışı geçen ilk video oyunu oldu

Twitch ve YouTube yayıncılarının gözdesi olan Minecraft, 300 milyon satış barajını aşan ilk video oyunu oldu.

Bilim Teknoloji 18 Ekim 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Minecraft. Fotoğraf: MOJANG STUDIOS

Minecraft’ı geliştiren şirket Mojang Studios hafta sonu düzenlediği bir etkinlikte söz konusu oyunun 300 milyon eşiğini geçtiğini duyurdu. 17 Mayıs 2009’da piyasaya sürülen Minecraft, zaten uzun zamandır ‘en çok satılan video oyunu’ unvanını taşıyor.

Oyunun ulaştığı bu yeni dönüm noktasının, Ağustos 2023 itibarıyla 185 milyonluk bir satış yapan en yakın rakibi Grand Theft Auto V’e büyük bir fark attığını da belirtmek gerekiyor. Ne var ki her iki oyun da franchise olarak en çok satan Super mario’nun yanından bile geçemiyor. Çocukluğumuzun oyunu olan Super Mario, şimdiye kadar toplamda 800 milyondan fazla satış gerçekleştirmiş.

Tetris’i merak edenleriniz varsa onu da söyleyelim. 2008’den bu yana hem iOS hem de Android olmak üzere sadece mobil cihazlarda en az 425 milyon satış gerçekleştirmiş. Bu nüans farkı nedeniyle Tetris’in şimdiye kadar en çok satan oyun olma ihtimali üzerinde duranlar da var.

Minecraft 2014 yılında Microsoft tarafından 2.5 milyar dolara satın alınmıştı. Minecraft’ı bu kadar popüler hale getiren şeyin oyunun kendisinden ziyade oyunu oynayan isimler diyebiliriz. YouTube’a Minecraft yazarsanız toplamda bir trilyondan fazla izlendiğini görebilirsiniz. Oyunu oynayanlar arasında en popüler isimler ise Mrbeast ve PewDiePie.

Oyunun etki alanı, 2018 yılında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın hükümet sansürünü aşmak için yazdığı makalelere ev sahipliği yapmak gibi sıra dışı amaçlarla kullanılmasının ardından daha da büyüdü.

Oyunun Türkiye şartlarına göre fiyatı biraz tuzlu: 399 TL. Ama olur da oynamayı denemek isterseniz buradan satın alabilirsiniz. Yok eğer sadece denemek için ‘çok pahalıymış’ diyorsanız oyunu oynayan MrBeast’in aşağıdaki videosuna da bir göz atabilirsiniz.

İngiltere'den Microsoft'un 69 milyar dolarlık satın almasına onayİngiltere’den Microsoft’un 69 milyar dolarlık satın almasına onay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler