Emine Erdoğan: Gazze’de uçurtmalar uçmalı bombalar değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sosyal medyada yaptığı çağrıda "Gazze'de uçurtmalar uçmalı, bombalar değil! Çocuk sesleri yükselmeli, acı çığlıklar değil!" mesajını paylaştı.

Siyaset 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan 2009’da İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Filistin’de Barış için Kadınlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Emine Erdoğan 2009’da lider eşleriyle bir araya gelerek hayattan  koparılan Filistinli masumlar için dünyaya çağrıda bulunmuştu.

Emine Erdoğan: Çocuk istismarı, insanlık dışı bir suçtur, sapkınlıktırEmine Erdoğan: Çocuk istismarı, insanlık dışı bir suçtur, sapkınlıktır

Emine Erdoğan’ın mesajı şöyle:

“O günlerde de Gazze’de keder ve gözyaşı hakimdi, acılar içinde büyük bir insanlık dramına şahitlik ediyorduk. Türkiye olarak, zalimin karşısında durup dünyaya ‘barış’ diye haykırıyorduk. Yine aynı yerdeyiz. Bu zulmü seyreden insanlığa sesleniyorum; Gazze’de uçurtmalar uçmalı, bombalar değil! Çocuk sesleri yükselmeli, acı çığlıklar değil! Gökyüzünü bulutlar kaplamalı, dumanlar değil! Mazlum ve masumlara ses olan Türkiye, Gazze halkına yardım elini uzatmaya devam edecek. Uluslararası toplumu somut adımlar atmaya davet ediyor, daha fazla kan dökülmemesini umut ediyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.