Benzema’ya şok! Vatandaşlıktan çıkarılması gündemde

Fransız futbolcu Karim Benzema, İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonrası Filistin'e verdi. Fransa İçişleri Bakanlığı ve bazı milletvekilleri Benzema'ya “terörist” suçlaması yaptı. Futbolcunun vatandaşlıktan çıkarılması talep edildi.

Spor 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Benzema'dan Arabistan hakkında olumlu açıklama.

Kariyerine Suudi Arabistan’ın El-Ittihad takımında devam eden Fransız golcü Karim Benzema, Gazze için yaptığı paylaşımlar nedeniyle ülkesinde ‘terörist’ olmakla suçlanırken aynı zamanda vatandaşlıktan çıkarılması talep edildi.

Cezayir asıllı Fransız futbolcu Gazze için “Tüm dualarım bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için” ifadelerini kullandı.

Sen misin Filistin'e destek veren! Youcef Atal'ın başı dertteSen misin Filistin’e destek veren! Youcef Atal’ın başı dertte

Müslüman kardeşler iddiası

Yaptığı bu paylaşımın ardından Benzema, ‘terör örgütüyle bağlantısı var’ suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Ayrıca Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, canlı yayında Benzema’nın Müslüman Kardeşler örgütü ile ‘kötü şöhretli bağlantıları’ olduğunu açıkladı.

Darmanin, “Çifte vatandaşlığa ve uluslararası üne sahip bir oyuncunun ülkesine bu şekilde hakaret etmesine izin veremeyiz” diyerek cümlelerine devam etti. Öte yandan milletvekili Valerie Bouay, Filistin’e desteğini açıklayan Karim Benzema’nın Fransız vatandaşlığından çıkarılmasını ve Ballon d’Or ödülünün geri alınmasını istedi.

UEFA'dan Kosova-İsrail kararıUEFA’dan Kosova-İsrail kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.