Parlak ve yetenekli Bay Talu ile hırslı ve becerikli Bayan Talu

Yakın çevresinden aldığı milyonlarca lirayla kayıplara karışan Beril-Kıvanç Talu çiftiyle ilgili merak edilenler listesi uzun: Neredeler, neden böyle bir işe kalkıştılar, kimlerle birlikte hareket ediyorlar... Ama hepsinden önce, kim onlar?

Popüler 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Beril Koç ve Kıvanç Talu Mayıs 2017'de evlendi. Fotoğraflar Çiftin Casa Lavanda'daki düğününden.

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve reklamcı eşi Beril Talu, aralarında yakın arkadaşlarının ve çalışanlarının da bulunduğu 150’den fazla kişinin milyonlarca lirasını alıp kayıplara karıştı. 100 milyon lira gibi bir miktar telaffuz ediliyor ancak tam rakamı kimse bilmiyor.

Çiftin nerede olduğuna dair iddialar da muhtelif. Konuştuğumuz mağdurlardan bazıları bir süredir şirket kurmayı planladıkları Portekiz’e kaçtıklarını söylüyor. Kimilerine göre ancak Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e kadar gidebildiler. Bir söylentiye göre de ABD vizesi almaya çalışmışlar, sonra vazgeçmişler.

Şoförlerinin mağdurlardan birine söylediğine göre 16 Ekim pazar günü çift, Beril Talu’nun babası ve dört yaşındaki oğullarıyla birlikte, yine Beril Talu’nun kardeşi Berkin Koç’un otomobiline binerek Beylerbeyi’ndeki evlerinden ayrıldılar. Bir daha kendilerini gören olmadı.

Çifti 20 yıldır tanıyan bir reklamcı şöyle diyor: “İki kişiye üzülüyorum. Kıvanç gerçekten çok yaratıcı ve iyi bir adamdı, bir kariyeri vardı. Bu ay sonunda Zorlu PSM’de gösterisi varmış. Instagram’dan kazanıyordu, Netflix’le bir anlaşması vardı.  Çocuğun bir geleceği vardı. Buradaki ‘mastermind’ (beyin) Beril. Kıvanç kendini yaktı. Bir de dört yaşındaki çocuklarına üzülüyorum. Bunlar bir şekilde yakalanırsa anne hapis, baba hapis. Anneanne, dede hapis. Çocuğa kim bakacak? Sosyal hizmetlere kadar gidebilir. Çocuklarını da yaktılar.” 

Anneanne ve dedenin de “işin içinde olduğu”nu çifte parasını kaptıran bir aile dostları söylüyor: “Beril ve Kıvanç Talu’nun şirket hesaplarına yaklaşık bir yıl önce bloke gelmişti. Bu dönemde şirketi Beril’in babası Ertan Koç’un şirketine aktardılar. Zaten baba muhasebe işleriyle ilgileniyordu.” 

Parlak ve yaratıcı Kıvanç

Çiftin hikayesinin bu kadar ilgi görmesinin en büyük sebebi Kıvanç Talu’nun 2015’te açtığı ‘Var Böyle Tipler’ adlı Instagram hesabından sonra ünlü bir fenomene dönüşmesi. Peki Beril ve Kıvanç Talu bundan önce ne yapıyordu? 

Kıvanç Talu 1988’de Ankara’da doğdu, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Okulunu bitirdikten sonra reklam sektöründe çalışmaya başladı. Kariyerine farklı ajansların yaratıcı bölümlerinde devam etti. Birlikte çalıştığı insanlar, yaratıcı ve parlak biri olduğu konusunda hemfikir.

Beril Koç, İzmirli bir ailenin kızı olarak 1990’da doğdu, İzmir Özel Türk Koleji’nden sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. O da reklam sektörüne girdi ama Kıvanç Talu gibi kreatif alanda değil, reklam çekimlerinde organizasyonu, bütçeyi yapan prodüksiyon bölümlerinde çalıştı. 

İş ortamında tanışan çift 2017’de evlendi. 

Hırslı ve becerikli Beril

Beril Talu’yu çok eski yıllardan tanıyan bir arkadaşı, “Önüme bin kişi koysanız ve bunlardan hangisi seni dolandırır diye sorsanız en son sayacağım iki kişi Beril ve Kıvanç olurdu. O kadar şaşkınım” diyor. Yine de Beril Talu’yu iş ortamında tanıyanlar hırslı ve söz konusu para olduğunda “işini bilen” biri olduğunu anlatıyor. 

Nitekim Beril Talu’nun eskiden çalıştığı şirketlerde bütçeler üzerinde oynayarak maddi (yaklaşık 20 milyon liradan söz ediliyor) menfaat sağladığı “bilinen bir sır.” 

Bir televizyoncu, Beril Talu ile yollarının 2020’de Gain’de nasıl kesiştiğini anlatıyor: “Yapım işlerinden anlayan biri aranıyordu, işlerin hızlıca kotarılması gerekiyordu. Beril Talu gelecek, o becerir dendi. Geldi ve gerçekten de çekimler yapıldı. O dönemde bana çarpıcı gelen iki şey olmuştu. Geldiğinin ikinci haftası kocasına (Kıvanç Talu) iki program bağladı. Diğeri de Gain’deki prodüktörü bypass ederek bütçeleri yönetime direkt olarak sunup onaylatmaya çalışıyordu. Sonra içeriklere müdahale etmek istedi. En tepedeki yöneticilerden biri olmaya oynadı. Fakat o alanı açamayacağını anlayınca fazla uzatmadan ayrıldı. İşini bilen, hırslı,  girdiği ortamda sahneyi ele geçirmeyi bilen biriydi. Sanırım onu bitiren bu hırs oldu.” 

Kıvanç - Beril Talu çifti en yakınlarının milyonlarıyla kayıplara karıştı: Mağdurlar anlatıyorKıvanç – Beril Talu çifti en yakınlarının milyonlarıyla kayıplara karıştı: Mağdurlar anlatıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.