TikTok’tan al haberi: Yönetmen Scorsese yeni ilham perisini buldu

Sinemanın büyük ustalarından Martin Scorsese, kızı Francesca sayesinde TikTok yıldızı olma yolunda ilerliyor. Yönetmen son videosunda uzun zamandır Robert de Niro ve Leonardo di Caprio gibi yıldızlarla çalıştığını ve artık yeni bir ilham perisine ihtiyacı olduğunu söyleyip son gözdesini açıklıyor.

Kültür Sanat 23 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: GQ/ Bruce Gilden

Sinemanın büyük ustalarından biri Martin Scorsese. Yönetmen 1967 tarihli ‘Kapımı Çalan Kim/Who’s That Knocking at My Door’ filmiyle başlayan kariyerine hiç ara vermedi. Durmadan üretti, kült filmlere imza attı. O, sinema tarihinin en önemli figürlerinden biri. Şimdilerde Robert de Niro ve Leonardo Di Caprio’lu son filmi ‘Dolunay Katilleri’ ile gündemde.

Sinema tarihine böylesine iz bırakmış bir yönetmen şimdilerde bir TikTok yıldızı olma yolunda. Kızı Francesca hesabında babasının videolarını paylaşıyor, yönetmenin filmleri ve kariyer hakkındaki görüşlerini adeta bir gazeteci gibi sorgulayıp takipçileriyle paylaşıyor. Francesca Scorsese, 110 bin takipçili hesabında paylaştığı son videosunda sözü babasına verdi.

‘Rol senin!’

Video, Scorsese’nin kameraya “Çok uzun zamandır çalışıyorum, film yapıyorum. Neredeyse 50 yıldır. Çok uzun yıllar boyunca bir ilham perim oldu, Robert De Niro’yla 10 film çektim. Bir diğer ilham perim Leonardo DiCaprio ise olağanüstüydü, onunla şimdiye kadar altı film yaptık” diye konuşmasıyla başlıyor.

80 yaşındaki yönetmen tam da o an duruyor, “Sanırım artık bir değişikliğe ihtiyacım var” diyor ve yeni ilham perisine dönüyor: Schnauzer cinsi küçük köpeğine. Köpeği oyuncu seçimindeki gibi yönlendiren Scorsese, “Bana hüznü göster. Bana sevgiyi göster. Bana sınırları aşmayı göster. Bana biraz daha fazlasını vermeni istiyorum” diyor. Ve en sonunda tüm bu yönlendirmeler karşısında tepkisiz kalan köpeğine  “Rol senin” diyor ve yeni ilham perisini seçtiğini açıklıyor.

@francescascorsese

The Muse @Oscar #fyp #martinscorsese #oscar #schnauzer #oscartheschnauzer #dadsoftiktok #leonardodicaprio #robertdeniro #margotrobbie #michellepfeiffer #ellenburstyn #paulnewman #muse #dogsoftiktok #doglover #acting #director

♬ original sound – Francesca

Yeni bir TikTok yıldızı doğuyor olabilir

Bu Martin Scorsese’nin kızının TikTok hesabına ilk konuk oluşu değil. Yönetmen daha önce de kızının Z kuşağının kullandığı kelimeleri bilip bilmediğini sorguladığı beş dakikalık bir videoyla takipçilerin karşısına çıkmıştı.

Sinema tarihine büyük izler bırakan Scorsese son filmi ‘Dolunay Katilleri’ daha önce de sıklıkla çalıştığı Robert de Niro ve Leonard DiCaprio’nun yanı sıra Oscar’ın bu yılki sahibi Brandan Fraser, Lily Gladstone ve Jesse Plemons rol alıyor. Martin Scorsese’nin ilk western filmi vizyonda, filmin eleştiri yazısı ise burada.

Katilin soğukkanlılığı ve kötülüğün sırandalığıKatilin soğukkanlılığı ve kötülüğün sırandalığı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.