Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü 13 ilçe başkanı istifa etti, DEVA partisi köpürdü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da DEVA Partili ilçe başkanlarıyla görüştüğü ortaya çıkmıştı. 10Haber'e konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin ilçe başkanlarının bu sabah istifa ettiğini belirterek “Sayın Babacan fotoğrafı görünce hayal kırıklığı yaşadı” dedi.

Siyaset 25 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü, bu isimlerin CHP’ye katılacağı ileri sürülmüştü.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, 10Haber’e yaptığı açıklamada ilçe başkanlarının bu sabah istifa ettiğini söyleyerek “İstifa etmeseler de biz bugün gereğini yapacaktık. Cumartesi günü bizim arkadaşlarımızla bir toplantı yapılmış. 8’e yakın ilçe başkanımız ve eski ilçe başkanlarımız var. Başlangıçta Kemal Bey’e konduramadık, olmaz böyle şey dedik. Bu arkadaşların yeni il başkanı atamasından dolayı muhalif bir tavırları vardı. Sonra fotoğrafları da görünce söyleyecek bir şey bulamadık. Yazık. Ali Bey’in bu durumu duyunca ‘mümkün değil Kemal Bey böyle bir görüşme yapmaz’ dedi. Fotoğraflar ortaya çıktıktan sonra Babacan çok üzüldü ve hayal kırıklığına uğradı” diye konuştu.

CHP'de saflar netleşiyor: Kılıçdaroğlu için hangi vekiller imza vermedi? İşte isimlerCHP’de saflar netleşiyor: Kılıçdaroğlu için hangi vekiller imza vermedi? İşte isimler

‘Toplantıyı Sarıgül organize etti’

10Haber’in CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre DEVA Partisi ilçe başkanlarının transfer sürecini CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül yürüttü. İlçe başkanlarıyla yapılan toplantıya eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik katıldı. Sarıgül DEVA Partisi dışında İYİ Parti ve Gelecek Partisi yöneticileriyle de görüşmeler yapıyor. Önümüzdeki günlerde bu partilerden de katılımlar olması bekleniyor.

CHP’den ilk tepki: Iskartaya çıkmış

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir söz konusu ziyarete tepki gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seçim öncesinde DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’ne verilen 39 milletvekiliyle ilgili hatırlatma yapan Emir şöyle dedi:

“Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiçbir nedenimiz yok. Yeni bir ’39 vekil vakası’ hazırlığı yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.