Mansur Yavaş’tan belediye meclisi uyarısı: İhtiyacım var

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yerel seçimlerde başkanlığın yanında daha fazla belediye meclis üyesi kazanmak gerektiğini söyledi.

Siyaset 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Altındağ’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yerel seçimlere ilişkin konuştu.

Çakarlı araçlarla, makam araçlarıyla konvoylar halinde gezmediğini ve kimseye kötülük yapmadığı için korkacak bir şeyi olmadığını kaydeden Yavaş verdikleri Başkentkartla esnafın kazandığını, Ankara’da destek alan ailelere her ay birer kilo et yardım parası verildiğini ve hükümet dahil üç yıldır hemşehrileri üşümesin diye doğal gaz yardımı yapan başka bir kuruluş olmadığını söyledi. Yavaş pandemi dönemindeki icraatlarıyla ilgili olarak da “918 köye internet götürdük. Pandemi döneminde 60 bin öğrenciye 10 GB internet verdik ki derslerinden kalmasınlar. Dara düşen kim varsa her zaman yanındayız. Üretmek isteyen kim varsa onların yanındayız” dedi.

Önde göründüğü anketleri hatırlattı

İktidar partisinin adaylarının kendisinin zaten senelerdir yaptığı çorba yardımı ve Başkentkart gibi projeleri tekrar ettiğine işaret eden Yavaş belediyenin 31 bin emekliye düzenli şekilde destek olduğunu söyledi.

Son yayımlanan anketlere de değinen Yavaş “Görünen o ki dün yayımlanan ankete göre yüzde 14 öndeyiz. Asla rehavete kapılmayacağız. Geçen seçimde kazandık. Ama belediye meclis üyemiz 148 kişi içinde 40 kişide kaldı; civar ilçelerdeki meclis üyelerinden dolayı. Şimdi benim artık daha fazla belediye meclisi üyesine ihtiyacım var ki rahat edelim. Ankara halkına daha fazla hizmet edelim. Bunun için bana hayırlı olsuna gelmeyen değil, elimi tutacak belediye başkanına ihtiyacım var” dedi.

Yavaş, başkentin beş yılını anlattı: Ankapark’ın borcunu ödedikYavaş, başkentin beş yılını anlattı: Ankapark’ın borcunu ödedik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.