Akşener’in isim vermeden hedef aldığı Kılıçdaroğlu’ndan ilk yorum

İYİ Parti lideri Akşener, isim vermeden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seçim sürecindeki tavrı nedeniyle zehir zemberek sözler söylemişti. Kılıçdaroğlu ise Akşener'in bu sözleri hakkında herkes konuşurken hiç yorum yapmadı. Bu konudaki soruyu ise 'nezaketsizlik yapmak istemem' diyerek cevapladı.

Siyaset 29 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Büyük Taarruz’un 101. yılında Kocatepe’de vatandaşlara seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, burada Altılı Masa’dan kalkarken yaptığı konuşmaya benzer açıklamalar yaptı. İsim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Akşener, “Biz adeta bu seçimin kaybedilmesine çalışanlara karşı da mücadele ettik” diyerek seçim sürecinden bahsetti. Akşener sadece Kılıçdaroğlu’na değil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı da hedef aldı ve “Keşke herkes bizler kadar fedakar olabilseydi ama maalesef olamadılar” diye konuştu.

‘Kızgınlıkları kronik hale getirmek…’

Akşener’in bu sözleri siyasette geniş tartışmalara neden oldu ancak sadece Kılıçdaroğlu yorum yapmadı. Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’a konuşan Kılıçdaroğlu, Akşener’in sözleri hakkında konuşmaktan yine kaçındı. “Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları cevaplayıp kendisine nezaketsizlik yapmak istemem” diyen Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimlerindeki başarıyı ise ittifaka bağladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından sandığı boykot etme eğilimine dair de konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Günlük kızgınlıkları, küskünlükleri kronik hale getirmek, hele hele demokrasiyi savunanların otoriter bir yönetime sandığı teslim etmeleri düşünülemez. Şunu herkesin bilmesini isterim: Saray iktidarının ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir iktidara karşı demokratik yollarla mücadele etmek de her vatandaşın görevidir. Demokratların sandığı boykot etmesi, ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan Saray iktidarının da en büyük arzusudur.”

CHP’li Başarır: Bari belediyelerimizi koruyalım

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da dün konuya ilişkin açıklama yapan bir başka isimdi. Meclis’teki basın toplantısı sırasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’nda olduğu sürece ilişkin yaptığı eleştiriler ve yerel seçimler konusundaki değerlendirmelerinin anımsatılması üzerine Başarır, şu açıklamayı yaptı:

“2019 seçimlerinde Türkiye bir demokrasi mücadelesi verdi. İttifak halinde büyükşehirleri kazandık, İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya ve diğer şehirleri kazandık. CHP grubu olarak, CHP olarak 11 belediye başkanımızla 5 yıl görev yaptığı süreçte yüzümüzü ağarttı. İstanbul’da tarihte görülmemiş bir metro inşaatlarında artışı gördük. Mersin’de Cumhuriyet tarihinde ilk kez metro yapılıyor. 11 belediye başkanı görev yaptığı süreçte bir tek ihaleden dolayı yargılanmadıkları gibi bu belediyeler vakıflara ya da yandaş müteahhitlere değil halkına belediyenin bütçesini aktarmışlardır. Bu yüzden çok zor kazandığımız bu yerler 2024’te yine kazanılacaktır. O yüzden gerek Meral Hanım gerek diğer partiler, bu ülkenin çok önemli sıkıntıları olduğunu söylüyoruz. 2023’te yaşanan tiyatro sonucu insanlar kandırıldı ve herkesin hali ortada. Bari belediyelerimizi, halkın belediyelerini ve halka hizmet eden belediyeleri koruyalım ve daha fazla oyla koruyalım, kazanalım. Bu sebeple de bu konuda herkesin hassasiyet göstereceğini düşünüyoruz. Daha seçimlere 7 ay var, görüşmeler olacak ve sürecek. Biz belediye başkanlarımızdan biz memnununuz, halk memnun.”

Muhalefette seçim startı şiddetli geçimsizlikle verildi: Akşener bayrak açtı, Özdağ suçladıMuhalefette seçim startı şiddetli geçimsizlikle verildi: Akşener bayrak açtı, Özdağ suçladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.