Filistin paylaşımı Atal için 7 maça mâl oldu

Sosyal medya üzerinden İsrail-Gazze paylaşımı yapıp Filistin’e destek veren Nice savunmacısı Youcef Atal 7 maç ceza aldı.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Atal'ın paylaşımı 7 haftaya patladı.

Hamas’ın saldırısı sonrası Ortadoğu’da başlayan savaş en fazla bölgedeki sivillerin hayatını etkiledi. İsrail’in Gazze’ye saldırmasıyla aralarındaki kadın ve çocukların da yoğunlukta olduğu binlerce sivil öldü. Futbol dünyasından birçok tepki geldi. Bu tepkilerden biri 27 yaşındaki Nice savunmacısı Youcef Atal’a aitti. Paylaşımın ardından Nice oyuncuyu kadro dışı bıraktı. Futbolcunun paylaştığı videonun Yahudi halkına karşı ofansif olduğu belirtildi, Atal paylaşımı sildi. Fransa Futbol Federasyonu oyuncuya paylaşımı dolayısıyla 31 Ekim’den geçerli olmak üzere 7 maç ceza verildiğini açıkladı.

Nice Savcılığı oyuncunun paylaşımıyla alakalı “Terörizmi desteklemek ve halkı provoke etmek” suçlarından inceleme başlattı. Nice kulübü de Cezayirli oyuncuyla milli ara sonrası görüşüleceği bilgisini geçmişti. Atal daha sonradan yaptığı şeyin yanlış olduğuna dair bir Instagram paylaşımı daha yapmıştı.

UEFA'dan İsrail kararı: Maç yokUEFA’dan İsrail kararı: Maç yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.