Rıza Çalımbay: Beşiktaş’ı çalıştırsam 50 kupa alırdım

Sivasspor'un eski teknik direktörü Rıza Çalımbay Hürriyet'e konuştu ve özellikle Beşiktaş teknik direktörlüğüyle alakalı iddialı açıklamalarda bulundu.

Spor 28 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş yönetimine mesaj niteliğinde açıklama.

Rıza Çalımbay, Sivasspor dönemiyle Türk futboluna damga vuran antrenörlerden biri oldu. İç Anadolu kulübüyle Türkiye Kupası sevinci de yaşayan Çalımbay, Sivas’ı Avrupa kupalarına götürme başarısı gösterdi.

Çalımbay geçtiğimiz sezonun sonunda görevinden ayrıldı ve halihazırda herhangi bir takımı çalıştırmıyor. Bu süreçte İran ve Suudi Arabistan’dan gelen teklifleri reddettiğini belirten Çalımbay, an itibarıyla Beşiktaş’ı çalıştıran Burak Yılmaz’ın performansıyla ilgili “Burak iyi bir futbolcuydu, benim de talebemdi.Futbolculuktan antrenörlüğe geçtiğinizde belli bir zaman sonra tecrübe kazanıyorsunuz. Çok erken başladı. Önemli olan maçın içindeki oyuncu-taktik değişikliklerini yapmak… Daha ikinci maçında derbi maça çıkınca değişik şeylerle de karşılaşabiliyor. Antrenörlük liderlik ister. Burak’ın zamana ihtiyacı var. Şenol hocayla uzun bir süre geçirebilseydi, her şey çok daha farklı olabilirdi. Futbolculuk antrenörlükten daha kolay.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta kaos! Taraftar otel bastı, Hasan Arat istifa çağrısı yaptıBeşiktaş’ta kaos! Taraftar otel bastı, Hasan Arat istifa çağrısı yaptı

60 yaşındaki deneyimli isim Gaziantep FK, Kayserispor, Samsunspor ve Pendikspor’la görüşmeler gerçekleştirdiğini fakat Pendik tarafına “Beşiktaş bekleyeceğim” diye dönüş yaptığını söyledi. Kara Kartal’da çalışması halinde başarabileceklerinden bahseden Çalımbay “Beşiktaş’ta çalışsam 50 kupa kaldırırım. Sivas’ı Avrupa’ya götürmüşüm, Türkiye’ye puanlar kazandırmışım. Türkiye Kupası’nı da aldık. Tarihinde olmayan şeyler. Onları başaran bir kişi daha iyi kadrolarla, imkanlarla daha büyüğünü başarabilir. Mevcut Beşiktaş kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir kadro. Bu arkadaşlarımızın yüzde 80’i 90’ı hazır gelmemiş. Bizim en önem verdiğimiz şeydir o. Hazırlık döneminde oyunculara farklı yüklemeler yaparız. Alınan oyuncuların kariyerleri çok iyi ama fizik olarak hazır olmayan arkadaşlar var. Beşiktaş takımı ne ligden ne şampiyonluktan kopar.” dedi.

Beşiktaş’ın rakipleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan deneyimli isim Mauro Icardi’nin bu kadar verimli olmasını beklemediğini, Fenerbahçe’nin ise kurduğu baskıyla çok kolay pozisyonlar ürettiğini söyledi.

Beşiktaş'ın logosundaki Türk bayrağı kalkıyor mu?Beşiktaş’ın logosundaki Türk bayrağı kalkıyor mu?

A Milli Takım’ın Vincenzo Montella tercihini değerlendiren Çalımbay “Koskoca Türkiye’de milli takımı çalıştıracak bir tane Türk antrenör yok mu? Kuntz ile Montella arasında bir fark yok. Kadro aynı; antrenör değişiminin faydası oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.