Sınır ötesi holiganizm: Taraftar Norveç’te otel bastı

Konferans Ligi maçında Beşiktaş'ın Bodo/Glimt'e 3-1 yenilmesi siyah beyazlı camia üzerindeki kara bulutları çoğalttı. Taraftarlar takımın kaldığı otele gidip hesap sordu. Başkan adayı Hasan Arat, Ahmet Nur Çebi'ye 'istifa' çağrısında bulundu.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ın teknik sorumlusu Burak Yılmaz, taraftarlarla konuşarak onları sakinleştirdi. (Görüntü TRT Spor'dan alınmıştır)

Sezon başladığında Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, bir önceki dönemden gelen formuyla şampiyonluğun en büyük favorilerinden olarak görülüyordu. Ancak Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardı ardına gelen flaş transferleri yaz aylarında yönetime tepkiyi arttırdı. Transfer döneminin sonuna doğru birçok futbolcu alınsa da huzursuzluk her geçen hafta büyüdü.

Ardı ardına gelen Trabzonspor, Adana Demirspor, Lugano yenilgilerinden sonra Şenol Güneş görevi bıraktı. AHmet Nur Çebi olağanüstü kongre kararı aldı. Teknik sorumlu olarak Şenilo Güneş’in yardımcısı Burak Yılmaz atandı. Onun yönetiminde ilk maçta İstanbulspor’a karşı alınan 2-0’lık galibiyet ortamı biraz yumuşatsa da önce Galatasaray ve hemen ardından Bodo/Glimt’e kaybeden siyah beyazlılar tekrar kaosa girdi.

Beşiktaş Norveç'te dondu, kaldıBeşiktaş Norveç’te dondu, kaldı

Burak Yılmaz: Ne deseniz haklısınz

3-1 kaybedilen Bodo/Glimt karşılaşmasında skor kadar oynanan oyun ve futbolcuların saha içindeki tavrı camiada rahatsızlık yarattı. Konferans Ligi D Grubu’nda 1 puanı olan ve son sırada bulunan Beşiktaş’ta Norveç’e giden taraftarlar takımın bulunduğu oteli bastı. Futbolculara ve yönetime tepki gösteren taraftarları teknik sorumlu Burak Yılmaz karşıladı.

Taraftarları sakinleştirmeye çalışan Yılmaz, “Siz bir şey demeden ben söyleyeyim, haklısınız. Tamam mı? Ayağınıza sağlık, Allah razı olsun. Çocuklar 6 saat yol gidecek, onlar gitsin. Ne deseniz haklısınız. Rica ediyorum sakin olun. İnşallah düzeleceğiz”dedi. Bu konuşma sonrası Beşiktaşlı taraftarlar, genç çalıştırıcıyı kırmadı ve otel önünden ayrıldı.

Hasan Arat olağanüstü genel kurulda başkanlık adaylığını açıkladı.

Hasan Arat’tan Çebi’ye çağrı: İstifa et

Konferans Ligi’nde yenilginin ardından başkan adayı Hasan Arat’tan Ahmet Nur Çebi’ye istifa çağrısı geldi. Arat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Beşiktaş’ın kaybedecek bir günü daha yok, seçime gidilmeli” dedi.


Arat şunları söyledi: “Büyük Beşiktaş Camiası; 22 Ağustos’ta ‘Beşiktaş’ın kaybedecek bir günü daha yok, seçime gidilmeli’ dedik. 6 Ekim’de yönetim ‘seçim kararı aldık’ açıklaması yaptı, ‘biz hazırız’ dedik. 23 Ekim’de 55 gün sonraya seçim tarihi ilan edildi. İstifa eden yok. Teknik direktörümüz yok. Seçime 52 gün, 9 maç var.”

Aslolanın Beşiktaş sevgisi ve gelecek olduğunu belirten Arat, “İstifa edin, en geç 30 gün içinde seçim yapalım. Beşiktaşlılar, bu yol artık bizim yolumuzdur” dedi.

Beşiktaş'ın logosundaki Türk bayrağı kalkıyor mu?Beşiktaş’ın logosundaki Türk bayrağı kalkıyor mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.