Topraktan ceset fışkırıyor: Son beş ayda gömülü bulunan 10’uncu ceset

Ankara’da darbedilerek öldürülen bir kişi toprağa gömülü halde bulundu. Cinayetle ilgili bir kişi gözaltına alındı. Bu son beş ayda toprakta cesedi bulunan 10’uncu kişi.

Gündem 30 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin farklı kentlerinde toprağa gömülü bulunan ceset haberleri  sıklaştı. Geriye doğru tarandığında son beş ayda toprağa gömülü 10 ceset bulunduğu görülüyor ve bunlar sadece basına yansıyanlar. Rakamlar endişe yaratırken yetkililer için de önlem alarmı çaldırıyor.

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Gedikli Mahallesi’nde bir çoban 112’yi arayarak Tümülüs mevkisinde bir kişinin dövülüp sürüklenerek götürüldüğünü söyledi. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kan izlerinin bittiği noktada kazı yapan ekipler bir erkeğin toprağa gömülü cesedine ulaştı.

Silivri’de tarlada gömülü bulunanlarla ilgili bir gözaltı dahaSilivri’de tarlada gömülü bulunanlarla ilgili bir gözaltı daha

Bölgeye gelen olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cesedin 60 yaşındaki Hasan G.’ye ait olduğu belirlendi.

Soruşturma kapsamında görgü tanıklarının ifadesine başvuran jandarma ekipleri cinayet şüphelisi M.Ü.’yü gözaltına aldı. Hasan G.’nin cansız bedeni otopsi için Ankara Tıp Kurumu’na gönderildi.

Son beş ayda buna benzer başka olaylar da yaşandı:

18 Ekim 2023: Afyonkarahisar’da hayvan otlatan çobanın arazide kafatası görüp jandarmaya ihbarı üzerine yapılan kazıda erkek cesedi bulundu. Cesedin üzerindeki giysinin cebinden 101 gündür haber alınamayan Osman Gönk’e (40) ait banka ve kimlik kartı çıktı.

5 Eylül 2023: Bilecik Söğüt’teki bir arazide peş peşe üç ceset bulundu. Cesedi gömülü olarak bulunan Çinli Lisha Yu’nun ardından aynı yerde iki ceset daha bulunduğu öğrenildi.

23 Mayıs 2023: Silivri Değirmenköy mevkisinde toprağa gömülü üç ceset bulundu.

23 Eylül 2023: İstanbul Tuzla’da polisi arayan vatandaşlar boş arazide bacakları dışarda, vücudunun geri kalanı toprağın altında bir ceset olduğu ihbarı yaptı. Polis olay yerine gittiğinde gömülü cesedin bir bölümünün sokak hayvanlarınca eşelenerek çıkarıldığını tespit etti.

23 Eylül 2023: Kayseri’de boş arazide toprağa gömülü bebek cesedi bulundu.

Bir günde iki şüpheli ölüm: Cesetler izbede bulunduBir günde iki şüpheli ölüm: Cesetler izbede bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.