İlkay Gündoğan takım arkadaşlarına kızdı, Barcelona karıştı

Barcelona forması giyen İlkay Gündoğan, Real Madrid karşısında alınan 2-1'lik yenilgi sonrası soyunma odasında yeterince kızgınlık olmadığını söyledi. Yönetim ve bazı oyuncular eleştirinin kamuoyu önünde yapılmasına kızgın.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
İlkay Gündoğan ilk El Clasico maçında golünü attı.

Barcelona’nın orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan, Real Madrid’e 2-1 kaybettikleri karşılaşmanın ardından takım arkadaşlarıyla ilgili flaş ifadeler kullandı. Takımının tek golünü atan İlkay Gündoğan, “Aşırıya kaçmadan dürüst olmak istiyorum. Yanlış bir şey söylemek istemiyorum ama soyunma odasındaydım, oyuncular üzgün ama böylesine önemli bir maç ve böyle adil olmayan bir sonuçtan sonra daha fazla hayal kırıklığı ve öfke görmek isterdim” dedi.

Kaybedilen maçların ardından öfkenin daha fazla olmasının önemli olduğunu aktaran Türk asıllı Alman futbolcu konuşmasına şöyle devam etti: “Ben buraya bu tür maçları kaybetmek ya da puan farkının açılmasına izin vermek için gelmedim. Tecrübeli bir oyuncu olarak benim de ‘Takımın böyle şeylere izin vermemesi’ gibi bir sorumluluğum var. Dirence ihtiyacımız var.”

El Clasico'da dili İlkay Gündoğan değil Jude Bellingham çıkardıEl Clasico’da dili İlkay Gündoğan değil Jude Bellingham çıkardı

Frenkie De Jong ve Gavi’den İlkay’a hak verdi

Mundo Deportivo’da yer alan habere göre; İlkay Gündoğan’ın soyunma odasında söyledikleri adeta şok etkisi yarattı. Frenkie De Jong ve Gavi gibi oyuncular, İlkay Gündoğan’ın sözlerine destek verdi. Madrid yenilgisi sonrası soyunma odasındaki normal davranışlar İlkay’ı olduğu gibi bu iki futbolcuyu da sinirlendirdi.

Yönetimden tepki var

Katalan ekibinin teknik patronu Xavi, İlkay’ın sözlerine destek verdi ama yönetim kademesi ve bazı oyuncular, bu eleştirilerin kamuoyu önünde yapılmasına öfkelendi.

Atletico Madrid seriyi sürdürdü, Barcelona’yı geçtiAtletico Madrid seriyi sürdürdü, Barcelona’yı geçti

İlkay Gündoğan’ın Barcelona performansı

Barcelona forması altında bu sezon 14 maça çıkan 33 yaşındaki İlkay Gündoğan, tek golünü Real Madrid’e attı ve 4 asist yaptı. Real Madrid’e 2-1’lik skorla kaybeden Barcelona, ezeli rakibinin 4 puan gerisine düştü. Real Madrid, 28 puanla lider durumda bulunurken, Barcelona’nın 24 puanı bulunuyor. La Liga’da 28 puanlı Girona da ikinci sırada yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.