El Clasico’da dili İlkay Gündoğan değil Jude Bellingham çıkardı

Rolling Stones'un dil ve dudaktan oluşan ikonik logolu formasıyla Real Madrid karşısına çıkan Barcelona İlkay Gündeoğan ile öne geçti. Son dakikalarda ortaya çıkan Real Madrid'in yıldızı Jude Bellingham takımına 2-1'lik galibiyeti getirdi.

Spor 29 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hem Jude Bellingham hem İlkay Gündoğan kariyerlerinin ilk el Clasico maçında ağları havalandırdı.

Sadece İspanya’nın değil dünyanın göze Barcelona – Real Madrid arasındaki 11. hafta karşılaşmasındaydı. Barcelona, Real Madrid’le oynayacağı maça, Spotify ile imzaladığı sponsorluk anlaşması kapsamında The Tolling Stones grubunun logosuyla çıkacak. Katalan devi, El Clasico’ya, İngiliz müzik grubu The Rolling Stones’ın dil ve dudaktan oluşan ikonik logosunu formasında taşıyarak çıktı. Bu, grubun yeni albümü Hackney Diamonds’ın tanıtım faaliyetlerinden biriydi. Real Madrid’de sakatlığını atlatan ve takımlara başlayan Arda Güler, henüz hazır olmadığı için Barcelona karşılaşmasının kadrosuna dahil edilmedi.

İlkay Gündoğan ilk derbisinde golünü attı

El Clasico’ya hızlı başlayan Barcelona oldu. Maçın henüz 6. dakikasında 1Real Madrid’de David Alaba’nın hatası sonrası kaleci Kepa Arrizabalaga ile karşı karşıya kalan İlkay Gündoğan, topu filelere gönderdi. Bu sezonki ilk golünü çıktığı ilk El Clasio karşılaşmasında atan Türk asıllı Alman oyuncu, bu sezon forma giydiği 14 karşılaşmada 1 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

“Büyük bir futbol taraftarıyız” diyen Rolling Stones üyeleri Nou Camp’taydı. Onların amblemi Barcelona formasındaydı.

Oyuncu değişiklikleri değil Bellingham!

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, oyuncu değişiklikleriyle maçın seyrini değiştirmeye çalıştı. Mendy’nin yerine Camavinga, Kroos’un yerine Modric ve Rodrygo’nun yerine ise Joselu sahaya girdi. 68. dakikada değişiklikler değil ama Madrid ekibinin İngiliz yıldızı Jude Bellingham’ın füzesi maça denge getirdi.

Dev maç böyle mi bitecek derken Jude Bellingham 90+1. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Real Madrid’de Carvajal’ın yaptığı orta Luka Modric’ten sekti ve ceza sahası içindeki Jude Bellingham’a gitti. İngiliz yıldız bekletmeden topa dokundu ve takımını Barcelona deplasmanında 2-1 öne geçirdi.

Inter’in Hakan’ı, Real Madrid’in Bellingham’ı varInter’in Hakan’ı, Real Madrid’in Bellingham’ı var

Bu sezon La Liga’da 10. maçına çıkan Jude Bellingham, 10. kez gol sevinci yaşadı. İngiliz oyuncunun iki asisti bulunuyor. Bellingham, Şampiyonlar Ligi’nde de üç karşılaşmada üç gol, bir asitle oynuyor. Oyuncu, 1992-93 sezonundan bu yana La Liga, UEFA Şampiyonlar Ligi ve “El Clasico”da çıktığı ilk maçlarda rakip fileleri havalandırmayı başaran ilk Real Madrid futbolcusu oldu.

Barcelona El Clasico'da 'Rock N Roll' diyecekBarcelona El Clasico’da ‘Rock N Roll’ diyecek

Xavi İsyan etti: Galibiyet hakkımızdı

Real Madrid bu galibiyetle puanını 28’e çıkarırken, Katalan takımı 24 puanda kaldı. Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, “Real Madrid üç ya da iki buçuk şansla bize iki gol attı. Verimliliğimiz düşüktü. Oyun ve planlarımız tuttu. Galibiyeti hak etmiştik. 60 dakikayı domine ettik ama futbol bu, eğer 2-0 yapamazsanız” dedi. Xavi konuşmasına şöyle devam etti: “Bence takımımız iyi bir oyun oynadı. Real’in beraberlikten mutlu olduğu hissi vardı. Her şey bu sonuca doğru gidiyor gibi görünürken, golle sonuçlanan talihsiz bir an yaşandı. Çok kötü bir sonuç ama oyun olarak ileriye doğru bir adım attık.”

Xavi ve Ancelotti maç içinde taktık savaşı yaptı.

Ancelotti: Barcelona harika bir takım

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, “İlk yarıda yavaş ve tembel oynadık, çok agresif değildi. İkinci yarıda ise tam tersi. Bazen istediğiniz gibi oynayamadığınız olabiliyor. Biz de kendi seviyemizde değildik. Böyle şeyler olabilir. İlk yarıyı unuttuk. Neyse ki ikinci yarıda farklı oldu ve kazanmayı başardık.” dedi. 64 yaşındaki teknik direktör konuşmasına şöyle devam etti: “Luka Modric, oyun dinamiklerini değiştirdi. Onla topu daha fazla kontrol etmeye başladık. Zor bir stadyumda 3 puan aldık. Evimizden uzakta çok fazla maç oynadık, takvim bunu gerektiriyordu ama biz bunu iyi yaptık. Ancak sezon tüm takımlar için uzun. Barcelona hâlâ harika bir takım. Sonuna kadar oynuyorlar.”

Karşılaşmada galibiyet gollerini atan Bellingham’ın bu sezon rahatlıkla 25 gole ulaşabileceğini söyleyen Ancelotti, “Bellingham bir forvet değil. Forvetlerimizden gol bekliyoruz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.