Avustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan’da

Avustralya, 2034 Dünya Kupası adaylığından çekilme kararı aldı. Açıklamanın ardından Suudi Arabistan, turnuvanın ev sahipliği için tek aday konumunda kaldı.

Spor 1 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Dünya Kupası için Suudi Arabistan yolu göründü.

Avustralya Futbol Federasyonu, 2034 Dünya Kupası ev sahipliği için adaylık başvurusunda bulunmama kararı aldı. Bu kararın ardından Suudi Arabistan ev sahipliği için tek aday konumuna geldi. Bu da 2022 Dünya Kupası’nın ardından bu turnuvanın bir daha kış ayında düzenleneceği anlamına geliyor.

Federasyondan yapılan açıklamada, “FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için gerekli araştırmaları yaptıktan sonra tüm şartları göz önünde bulundurarak 2034 Dünya Kupası’na başvuru yapmama kararı aldık.” denildi.

Ayrıca Avustralya Futbol Federasyonu’nun 2026 Kadınlar Asya Kupası ve 2029 Kulüpler Dünya Kupası’na ev sahipliği yapabilmek için çalışmaların sürdüğü de belirtildi.

Türkiye'den sonra İspanya.. Suudi Arabistan yolcusu kalmasınTürkiye’den sonra İspanya.. Suudi Arabistan yolcusu kalmasın

Kaçınılmaz son 

Dün akşam saat 18.00 itibarıyla adaylık süreci bitti ve Suudi Arabistan kupa için aday tek ülke olarak kaldı. FIFA Başkanı Gianni Infantino da akşam saatlerinde Suudi Arabistan’ın turnuvaya ev sahipliği yapacağını duyurdu. Infantino yaptığı açıklamada “Futbol başka hiçbir sporun olmadığı kadar dünyayı birleştiriyor, Dünya Kupası birlik ve beraberlik için eşsiz mesajlar veriyor. Farklı kültürler bir arada olabilir” dedi. 

Suudi Arabistan geçtiğimiz yaz astronomik maaş teklifleriyle birçok yıldız futbolcuyu Pro Lig’de oynamaları üzere transfer etmişti. Suudların çılgınlığı Katar’daki Dünya Kupası sonrası Cristiano Ronaldo’nun yıllık 200 milyon euro maaşla El Nassr’a transferi sonrası başlamıştı. Suudların önünde Dünya Kupası’na kadar 11 sene bulunuyor. Pro Lig’in dünyanın önde gelen liglerinden birine dönüşmesi adına astronomik harcamaların süreceği biliniyor. Suudi Arabistan’ın Varlık Fonu PIF, 4 kulübe direkt olarak destek vermiş ve söz konusu desteğin uzun vadede süreceği açıklanmıştı. Ayrıca fon destekli grup geçtiğimiz sezonun başında Newcastle United’ı da satın almış ve Premier Lig pazarına da resmi olarak dahil olmuştu.

Resmi: Süper Kupa Suudi Arabistan’daResmi: Süper Kupa Suudi Arabistan’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.