Luis Diaz’ın babasını kaçıranlar açıklandı

Liverpool’un Kolombiyalı kanat oyuncusu Luis Diaz’ın babasını kaçıranların isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu olduğu açıklandı.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Diaz'ın babasını isyancı örgüt kaçırmış.

İngiliz ve Kolombiya basını bir süredir Luis Diaz’ın babasının kaçırılma olayıyla çalkalanıyor. Bundan beş gün önce hem annesi hem babası kaçırılan Kolombiyalı yıldızın annesi, Barrancas kırsalında bulundu. Anne ve baba araçlarıyla seyahat ettikleri sırada kaçırılmışlar, başlatılan arama çalışmaları kapsamında anne Cilenis Marulanda bulunmuş ancak Cumhurbaşkanı Gustavo Petro babanın bulunması adına çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Baba hakkında bilgi veren kişiler için 40 bin sterlinlik para ödülü verileceği de gelen bilgiler arasındaydı.

Son olarak Kolombiya hükümet temsilcisi Otty Patino, Diaz’ın babasının isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu ELN tarafından alıkonulduğunu açıkladı. Patino “Edindiğimiz bilgilere göre 28 Ekim’de Luiz Diaz’ın babası Luiz Manuel Diaz, Guajira yönetim bölgesine bağlı Barrancas kasabasında, ELN’ye bağlı bir birlik tarafından kaçırıldı.” ifadesini kullandı. Patino ayrıca “Sayın Luis Manuel Diaz’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Diaz’ın can güvenliğinin sağlanmasını istiyor ve ELN’yi sorumlu davranmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Kolombiya basınından El Tiempo, ELN mensuplarının Diaz’ın babasını serbest bırakacağı sözünü verdiği bilgisini paylaştı. Baba Diaz’ın bulunması adına 130 polis ve 10 asker çalışmalarını sürdürüyor.

Diaz'ın babasıyla ilgili bilgi verene 40 bin sterlinDiaz’ın babasıyla ilgili bilgi verene 40 bin sterlin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.