İki kardeş birbirine ne kadar benzer: ‘Cırcır Böcekleri İtler ve Biz’

Biri özgür ruhlu bir hırsız, diğeri eğitimli bir senarist... Taban tabana zıt iki kardeş, birbirilerinden bir şeyler öğrenip dönüşebilir mi? Sorunun yanıtı ‘Cırcır Böcekleri İtler ve Biz’ oyununda. Serhat Teoman ve Buğra Gülsoy'u bir araya getiren oyun, bu ay izleyicilerle buluşacak.

Kültür Sanat 6 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Buğra Gülsoy ile Serhat Teoman’ı  11 yıl sonra yeniden sahnede buluşturan ‘Cırcır Böcekleri İtler ve Biz’ geçen ay gerçekleştirdiği prömiyerinin ardından Kasım ayında da sahnelenmeye devam edecek.

Gülsoy ve Teoman’ın yanı sıra Burak Sarımola ve Ayşe Lebriz Berkem’in de kadrosunda yer aldığı oyunun rejisi ise Mert Öner’e emanet. Daha önce ‘Pragma’ birlikte rol alan iklili bu kez, biri kentli, eğitimli bir senarist diğeri ormanlara sığınan, özgür ruhlu bir hırsız olan iki kardeşin birbirlerini keşfetme ve birbirlerine dönüşme hikayelerini sahneleniyor.

‘Cırcır Böcekleri İtler ve Biz’ prömiyerini ekimde gerçekleştirdi.

‘Cırcır Böcekleri İtler ve Biz’, Amerikalı oyun yazarı Sam Shepard imzalı ‘True West – Vahşi Batı’ oyununa bugünden bakıyor. Yıldırım Türker’in çevirdiği tek perdelik oyunun çok uzun zamandır cevabı bulunamayan bir de sorusu var: Gitmek mi zor kalmak mı?

📌‘Cırcır Böcekleri İtler ve Biz’ 14 Kasım’da Zorlu PSM’de, 25 Kasım’da Fişekhane’de (Matine Suare) ve 29 Kasım’da Uniq Hall’da izleyicilerle buluşmaya devam edecek. Oyunun kasım ayı biletleri Passo ve Biletinial’da satışta.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.