Monet’nin hiç görülmemiş bir tablosu Paris’te açık artırmaya çıkıyor

Fransız ressam Claude Monet’nin daha önce hiç görülmemiş bir eseri Paris'te gerçekleşecek bir açık artırmada satışa çıkacak. 'Söğütler' adlı tablonun 3,22 milyon dolar gibi rekor bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

Kültür Sanat 7 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
‘Les Saules, Giverny/Söğütler, Giverny’ adlı tablonun 3,22 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor.

Fransız ressam Claude Monet’nin daha önce hiç görülmemiş bir eseri açık artırmada satışa çıkacak. 

Paris’te bulunan Ader Müzayede evinin yaptığı açıklamaya göre ‘Les Saules, Giverny/ Söğütler’ adlı tablonun 3,22 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor. Eğer bu beklenti karşılanırsa tablo, rekor fiyata alıcı bulmuş olacak. Tablo muhtemelen beklentileri karşılayacak hatta aşacak zira tablo, sanatçının nadir bulunan eserleri arasında yer alıyor.

‘Söğütler’, müzayede evinin 24 Kasım’da düzenleyeceği açık artırmada satışa sunulacak yaklaşık 40 parça eserden biri. Tablo, sanatçının imza eseri ‘Nilüferler’ kadar ünlü olmasa da Monet’nin imzasını taşıyan bir üsluba sahip.

Monet’nin 73 cm ile 92 cm ölçülerindeki yağlı boya tablosu Yahudi kökenli bir aileye aitti. Ailenin dedesi tabloyu 1948’de Nice’deki bir galeriden satın aldı ve o zamandan beri ailenin elinde kaldı. Eser uzun süre Paris’in merkezindeki lüks dairelerinde sergilendi. Ader müzayedecisi David Nordmann, Reuters’a yaptığı açıklamada bu tarz nadir görülen eserlerin Fransa’da olmasının nadir bir olay olduğunu ve ülkenin sanat piyasasına büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Klasik müziğin gözü kulağı bu müzayededeKlasik müziğin gözü kulağı bu müzayedede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.